Premierul Ciucă, ANUNȚUL SERII: După 15 februarie discutăm despre eliminare a restricțiilor COVID. Datele sunt încurajatoare

Premierul Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat, în această seară, că nu se antepronunță cu privire la ridicarea restricțiilor sanitare impuse din cauza pandemiei COVID-19, dar că în funcție de datele înregistrate în ultimele 5-6 zile, care sunt „încurajatoare”, Guvernul ar urma să discute după 15 februarie despre posibilitatea ridicării restricțiilor. 

Întrebat dacă în primăvara aceasta vom scăpa de restricțiile impuse de gestionarea pandemiei de COVID-19, premierul Nicolae Ciucă a explicat ce săptămâna viitoare Guvernul ar putea decide această dată.

„Datele din ultimele 5-6 zile sunt încurajatoare”

„Avem nevoie ca economia să poată să își revină și să își revină cât mai curând posibil. Am avut și avem discuții la nivelul Ministerului Sănătății. Cu domnul ministru Rafila și echipa dânsului ne întâlnim și în cursul săptămânii și în weekend, facem analizele necesare pe datele concrete. 

Ceea ce vă pot spune în momentul de față este faptul că începând de vinerea trecută, sâmbăta trecută, cifrele sunt încurajatoare. Am început să scădem cu 2.000 - 3.000 de infectări pe zi, chiar și astăzi - ne raportăm la datele de cu o săptămână în urmă - astăzi numărul de infectări este mai mic decât marțea trecută. 

Și de ce folosim ziua de marți? Pentru că în weekend testările nu sunt la fel, oamenii ezită să meargă la centrele de evaluare și diagnostic și atunci, luni, marți și miercuri avem date comparative din care putem să ne dăm seama cum evoluează situația.

Nu vreau să mă antepronunț. Am discutat cu domnul ministru Rafila și dânsul a spus că după 15 februarie, în funcție de datele pe care le vom avea atunci, în evoluția aceasta a infectărilor, vom putea să discutăm despre măsurile care pot fi luate la nivelul Guvernului", a afirmat premierul Nicolae Ciucă.

Măsuri pentru creșterea economică

Premierul a subliniat că deciziile Guvernului de acum încolo trebuie să fie direcționate într-un anume sens. 

„Toate aceste decizii ale noastre trebuie să se îndrepte către creșterea economică și vă spuneam că discutând cu o parte dintre antreprenorii români, cu oamenii din bussiness-ul românesc, am reușit să deslușesc foarte multă voință și foarte mult entuziasm și disponibilitate la dialog, astfel încât împreună să putem să găsim soluții pentru a produce, pentru a avea și noi mândria și satisfacția că putem să aducem pe piață produse românești, că vom reuși să găsim în magazine produse alimentare românești, că vom putea să cumpărăm diverse produse care sunt produse în România”, a spus premierul, într-un interviu la Antena3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel