Potențial vaccin împotriva COVID-19, gata în această toamnă

Flacoane   FOTO: pixabay
Un vaccin împotriva COVID-19 ar fi gata pentru utilizare de urgență în toamna acestui an. Trump spune că până la sfârșitul lui 2020 va exista sigur un vaccin. 

Studiile pe oameni pentru crearea unui potențial vaccin împotriva COVID-19 debutează zilele acestea în SUA. CNN anunță că testele sunt realizate de o companie germană și gigantul farmaceutic american Pfizer. Companiile mai precizează, în postarea de pe Instagram a jurnaliștilor de la CNN, că aceste studii pe oameni ar putea furniza milioane de doze până la sfârșitul anului. Pfizer susține că testarea vaccinului experimental în SUA va începe peste câteva zile și un vaccin ar putea fi gata pentru utilizare de urgență în toamnă.

Pe glob sunt peste 100 de echipe de cercetători care lucrează la un viitor vaccin anti-COVID-19, iar peste 10 sunt în faza de studiu clinic.

Preşedintele SUA, Donald Trump, declara duminică seară, potrivit Agerpres, că un vaccin va fi disponibil până la sfârşitul anului 2020: ”Cred că vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an. (...) Medicii vor spune: n-ar trebui să spuneţi asta. Spun ce gândesc. (...) Acţionăm din greu (...) numeroase grupuri farmaceutice sunt, cred eu, foarte aproape. (...) Vreau doar un vaccin care să funcţioneze”.

În State, COVID-19 a răpus 1.450 de morţi în ultimele 24 de ore, au anunţat duminică, 3 mai, reprezentanți ai Universității Johns Hopkins. Conform sursei citate, peste 1,15 milioane de cazuri de infecţie cu noul coronavirus s-au înregistrat în SUA, iar 67.674 decese. SUA este țara cu cei mai mulți morți din cauza pandemiei de COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel