Plantele care te SCAPĂ de gazele la stomac

Plantele care te scapa de gazele la stomac Foto: Freepick @wayhomestudio
Plantele care te scapă de gazele la stomac și de balonare. Iată cum prepari ceaiurile și cum le bei.

Plantele care te scapă de gazele la stomac și de balonare, care sunt și cum le prepari.

Când vine vorba de digestie, unii oameni pot digera aproape orice și au un tract digestiv bun. Dar există și alții cărora nu numai că le este greu să digere anumite alimente, dar și adesea suferă de gaze și balonare. 

Majoritatea oamenilor se confruntă adesea cu balonarea, provocată de o acumulare de gaze care nu sunt eliminate. Balonarea duce la disconfort şi durere abdominală, iar fitoterapeuţii ne sfătuiesc să folosim plantele carminative, adică acele remedii care favorizează eliminarea gazelor intestinale.  

Când vine vorba de gaze, acestea sunt cauzate de înghițirea aerului și de descompunerea alimentelor în tractul digestiv.

Dar unii oameni au un stomac sensibil și se confruntă adesea cu aceste probleme digestive. Să faceți modificări în dietă ar putea ajuta.

Printre plantele care ne ajută să scăpăm de gaze se numără coriandrul, feniculul şi măghiranul, plante renumite pentru acţiunea lor calmantă a spasmelor gastrointestinale.

Ce conține o băutură energizantă și cât de NOCIVĂ este, de fapt. Otrava care te îmbolnăvește: Reduceți consumul!

Cum prepari infuzia de coriandru?

Infuzia din coriandru se prepară dintr-o linguriţă de fructe zdrobite în 250 ml de apă clocotită.

Ceaiul se bea pe parcursul unei zile.

Infuzia de fenicul de prepară din jumătate de linguriţă de fructe în 200 ml de apă fierbinte. 

Din această compoziție se bea câte puţin, după mesele principale.

În plus, pentru infuzia de măghiran ai nevoie de o linguriţă de plante în 200 ml de apă fierbinte.

Din această băutură se pot bea până la trei infuzii pe zi.   

Ghimbirul este o altă plantă care stimulează enzimele necesare digestiei, reduce spasmele stomacale şi elimină gazele intestinale.

Poţi consuma planta atât în stare proaspătă, mestecând o jumătate de felie, cât şi sub formă de ceai.

Pentru ceai, se fierb 10 g de ghimbir în 300 ml de apă, timp de zece minute și se consumă trei căni pe zi.

De ce să mănânci țelină de cel puțin 5 ori pe săptămână. Beneficii incredibile pentru sănătate. STUDII

Alte trucuri utile pentru a scăpa de gazele la stomac:

 

- Înainte de masă, ia o linguriţă cu puţină pulbere de chimen.

- Bea dimineaţa şi seara apă cu argilă. Băutura se face dintr-o lingură de argilă în 300 ml de apă, care se lasă de seara până dimineaţa.

Ce alimente să eviți dacă te confrunți cu balonarea

 

Iată la ce alimente ar trebui să renunți dacă ai aceste probleme de digestie:

Fasole si linte:

Fasolea conține o cantitate mare de rafinoză - un zahăr complex care este greu de digerat de către organism. Prin urmare, fasolea și lintea ei sunt cei mai mari vinovați și, de asemenea, motivul pentru care ne simțim mereu balonați după o masă copioasă cu fasole sau linte.

Cereale integrale:

Cerealele integrale precum ovăzul și orezul brun pot provoca gaze. Deoarece sunt bogate în fibre, amidon și rafinoză care sunt descompuse în intestinul gros și produc astfel gaze precum metanul, dioxidul de carbon sau hidrogenul.

Mere, piersici și pere:

Unele fructe conțin o formă de zahăr numită sorbitol care poate produce gaze. De asemenea, au fibre solubile care produc gaz ca produs secundar atunci când sunt digerate în intestinul gros.

Ceapa:

Acest ingredient nu este folosit doar în aproape fiecare fel de mâncare gătită, dar este și servit crud ca asociere cu unele mese. Se știe că ceapa produce gaze din cauza prezenței fructozei atunci când bacteriile o descompun în intestine.

Alimente cu amidon:

Alimentele precum pâinea, porumbul și cartofii au un conținut ridicat de amidon și pot duce la gaze intestinale care provoacă disconfort. Cu toate acestea, spre deosebire de toate celelalte amidonuri, nu se știe despre orezul că ar produce gaz în timpul digestiei.

Băuturi carbogazoase:

Băuturile carbogazoase adaugă o cantitate semnificativă de aer pe care îl înghițim. Când aerul intră în tractul digestiv, trebuie să treacă cumva. Provoacă eructarea și, de asemenea, poate crește cantitatea de gaz intestinale.

 

Vezi și:

Alimentele care provoacă tăcut CUPEROZA: Deshidratare, se strânge fața și USTURĂ. Dacă nu tratezi, ajungi în stadiul următor

Bolile pe care le ascunde culoarea unghiilor de la picioare. La ce trebuie să fii atent

Vitamina care-ți lungește viața cu câțiva ani. Alimentele delicioase pe care să le consumi ZILNIC

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel