Planta care te ajută să ai un somn odihnitor. Este un somnifer natural care relaxează mintea și te scapă de anxietate

ashwagandha - FOTO: Freepik@sergeyparser
În căutarea unui răspuns la insomnie și la stresul zilnic, mulți se întorc la puterea vindecătoare a naturii. Într-o lume în care stresul pare să fie la fiecare colț, o soluție neașteptată se găsește în dulapul cu plante.

Stresul și lipsa somnului creează un cerc vicios: cu cât vă faceți mai multe griji, cu atât deveniți mai neliniștit - ceea ce vă face și mai stresați. Problemele legate de somn sunt extrem de comune, cu milioane de adulți din întreaga țară luptând să obțină un somn mult necesar.

Dacă petreceți noaptea cu ochii larg deschiși, așteptând să adormiți pentru ceea ce pare o eternitate, un supliment mai puțin cunoscut ar putea fi răspunsul la problemele dumneavoastră.

Ashwagandha, somnifer natural

Ashwagandha, cunoscută și sub numele de Withania somnifera, este o plantă foarte apreciată în sistemul de medicină indiană Ayurvedică. În ultimii ani, a fost popularizată în Occident și acum poate fi găsită într-o serie de magazine.

O evaluare clinică din 2020 privind impactul extractului de rădăcină de ashwagandha a arătat rezultate pozitive în "atât la subiecții sănătoși, cât și la cei cu insomnie", indiferent de vârstă.

A concluzionat că suplimentul poate "îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta în gestionarea insomniei". Similar, un studiu randomizat cu 144 de participanți a testat un test dublu-orb placebo-controlat la adulți sănătoși. Aici, unii subiecți au primit ashwagandha, în timp ce alții au primit un comprimat fără efect asupra calității somnului.

Cercetătorii au descoperit că 72 la sută dintre cei care au luat medicamentul au raportat o îmbunătățire a calității somnului, în comparație cu doar 29 la sută dintre cei din grupul placebo.

Datorită proprietăților sale relaxante, ashwagandha poate ajuta la îmbunătățirea calității somnului și la combaterea insomniei, potrivit Mirror.

Vezi și: Care este cantitatea ideală de proteine. Complicațiile pe care le poți face din cauza excesului

Somn - FOTO: Freepik

Ashwagandha, efect asupra anxietății

Când vine vorba de reducerea anxietății, este nevoie de mai multe cercetări. Un studiu din 2019 a concluzionat că "efectele de reducere a stresului" ale ashwagandha ar putea apărea datorită efectului său asupra axei hipotalamo-hipofizo-suprarenale (în principal, sistemul nostru principal de răspuns la stres). Dar, oamenii de știință spun că este nevoie de dimensiuni de eșantion mai mari și doze de tratament variate pentru a "substanția aceste constatări".

Vezi și: Trei semne cheie ale unei tumori pe care nu ar trebui să le ignori în timp ce iei cina. La ce să fii atent

Majoritatea studiilor privind beneficiile somnului ale ashwagandhei sunt efectuate pe o perioadă extinsă. Deci, nu vă așteptați la rezultate instantanee dacă începeți să luați suplimentul.

Ashwagandha este cunoscută pentru capacitatea sa de a reduce nivelul de cortizol, hormonul stresului, ajutând la calmarea minții și la reducerea anxietății.

Ashwagandha, cu proprietățile sale binecunoscute pentru reducerea stresului și anxietății, poate aduce un beneficiu semnificativ în menținerea unei stări mentale și emoționale echilibrate. Cortizolul, cunoscut și sub numele de hormonul stresului, poate fi redus în mod eficient cu ajutorul acestei plante. Prin reducerea nivelului de cortizol, ashwagandha ajută la atenuarea senzației de stres și la inducerea unei stări de liniște și calm în minte.

Vezi și: Vitamina care contribuie la apariția bolilor de inimă. Duce la îngustarea vaselor de sânge

În plus, efectele relaxante ale ashwagandhei pot contribui la îmbunătățirea calității somnului. Mulți oameni se confruntă cu dificultăți în a adormi din cauza stresului și a anxietății, iar ashwagandha poate fi o soluție naturală și eficientă pentru această problemă. Consumată regulat, această plantă poate ajuta la relaxarea corpului și la inducerea unui somn odihnitor și profund.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel