Planta care ameliorează durerile de oase. Ce alte beneficii mai are

planta care ameliorează durerile de oase - FOTO: Freepik
Planta care ameliorează durerile de oase poate fi folosită și pentru alte afecțiuni.

Planta care ameliorează durerile de oase este folosită încă din cele mai vechi timpuri. Gheara diavolului este o plantă care poate ameliora simptomele reumatismului și nu numai. Gheara diavolului este folosită în Africa de Sud timp de secole, și a fost introdusă la europeni în prima parte a secolului al XX-lea. În Europa, rădăcinile uscate ale plantei au fost folosite în mod tradițional pentru a calma durerea și inflamația, ca stimulent al apetitului și pentru a ușura indigestia și arsurile la stomac.

În aceste zile, gheara diavolului este un remediu natural popular în unele părți ale Europei, în special în Franța și Germania. Comisia Europeană a aprobat utilizarea plantei pentru artrită, precum și pentru dureri de spate, șold și genunchi.

Datorită proprietăților sale antiinflamatorii excelente, gheara diavolului este utilizată pe scară largă pentru a ușura durerile de cap, reumatismul, guta, tendinita și bursita. De asemenea, este încă folosit pentru a stimula pofta de mâncare și de a trata problemele legate de digestie.

Cercetările moderne încep să ne spună de ce gheara diavolului a fost atât de folosită pe scară largă în trecut.

Cele mai multe dintre studiile de cercetare s-au concentrat pe proprietatile sale anti-inflamatorii și ameliorarea durerii cu rezultate foarte pozitive. Gheara diavolului poate fi o alternativă excelentă la medicamentele puternice, arată Healty Focus

Vezi și: Pacientul ars, cel mai complex și costisitor. Ioan Lascăr: Imprimanta 3D ne permite să sperăm obținerea unei cantități de tegument într-un timp util. E o procedură contracronometru

Gheara diavolului, tratament pentru durerile reumatismale

Dacă sunteți unul dintre milioanele de oameni care suferă de dureri musculare constante, atunci citiți mai departe. Studii recente au oferit dovezi că gheara diavolului poate fi o alternativă sigură și naturală la medicamentele moderne de ameliorare a durerii.

Cercetările arată că gheara diavolului are potențialul de a calma durerea atât în partea inferioară a spatelui, cât și în gâtul de nisip al umărului.

63 de persoane cu diferite grade de dureri de spate, umăr și gât au luat parte la un experiment pentru a analiza efectele ghearei diavolului. Subiecții care au fost tratați cu o doză zilnică de extract standardizat din gheara diavolului pentru o perioadă de 4 săptămâni au experimentat ameliorarea durerilor.

Un alt studiu la scară mai mare a fost realizat folosind 197 de adulți cu dureri cronice în partea inferioară a spatelui. Persoanele cărora li s-a administrat extractul de gheare al diavolului în fiecare zi timp de o lună au experimentat reduceri semnificative ale durerii și au avut mai puțină nevoie de analgezice decât cele din grupul placebo.

Un alt studiu realizat pe parcursul a 54 de săptămâni a fost făcut pentru a compara efectele unui supliment de gheare diavolului cu  un analgezic pe baza de prescriptie medicala care a fost eliminat de pe piata.

Rezultatele au fost extrem de pozitive, cele 38 de persoane cărora li s-a administrat tratamentul cu ghearele diavolului experimentând la fel de multă ameliorare a durerii ca și cei care au luat analgezicul.

Vezi și: Animalele, efecte asupra sănătății. Ameliorează simptomele unor boli

Gheara diavolului benefică pentru artrită

Gheara diavolului a fost folosită de oameni pentru a-și trata artrita încă de când a fost descoperită în Africa de coloniștii europeni.

Au existat deja mai multe studii care arată că atunci când gheara diavolului este folosită pentru o perioadă de două sau trei luni, aceasta poate avea un impact major asupra durerii și mobilității la pacienții cu artrită.

Într-un studiu publicat, efectele ghearei diavolului au fost comparate cu un medicament european popular pentru ameliorarea durerii. Studiul care a folosit 122 participanții au constatat că cei tratați cu plante medicinale experimentat niveluri similare de ameliorarea durerii pentru cei care au luat medicamente ameliorarea durerii.

Și asta nu este tot: persoanele din grupul de tratament al ghearelor diavolului au experimentat mult mai puține efecte secundare negative și au avut mai puțină nevoie de medicamente pentru ameliorarea durerii pe toată perioada studiului.

O analiză a studiilor privind eficacitatea ghearei diavolului pentru artrită a fost, de asemenea, promițătoare. Potrivit revizuirii, studii de înaltă calitate demonstrează că gheara diavolului este eficientă pentru ameliorarea durerilor articulare și a altor simptome ale artritei.

Vezi și: Boala tăcută care poate să ucidă. Medic: Sunt cu potențial letal. Chiar dacă nu generează absolut niciun simptom, complicațiile pot fi redutabile

Gheara diavolului folosită pentru afecțiuni digestive

Gheara diavolului este folosită pentru a ajuta la tratarea unei serii de probleme digestive. Acesta a fost folosită în mod tradițional pentru a ajuta la stimularea apetitului unei persoane, care pot fi necesare după o perioadă de boală sau pentru a ajuta pe cineva să câștige în greutate. De asemenea, gheara diavolului este folosită pentru a ajuta la menținerea sănătății digestive generale și, de asemenea, pentru a face față cu anumite afecțiuni cum ar fi indigestie, arsuri la stomac și stomac deranjat.

Gheara diavolului benefică pentru piele

Gheara diavolului a fost folosită în mod tradițional pentru a face față unei varietăți de afecțiuni ale pielii, cum ar fi rănile De asemenea, poate fi aplicată local pentru a ajuta la tratarea rănilor minore, vânătăilor și zgârieturilor. Mulți oameni folosesc gheara diavolului topic pentru a ajuta la decontracturarea musculară șila  articulare inflamație și durere cum ar fi artrita si guta. Nu există dovezi științifice că poate ajuta la tratarea pielii, dar este ușor disponibil în aceste zile ca un unguent topic.

Vezi și: Virusurile gripale, semn de întoarcere la normalitate. Adrian Marinescu: Oamenii nu mai au protecția pe care au avut-o în anii anteriori, vor fi mai expuși

Gheara diavolului, cum se folosește

Gheara diavolului este disponibilă sub mai multe forme. O puteți găsi sub formă de extract lichid și tinctură sau sub formă de tabletă sau capsulă. Un unguent topic este disponibil pentru a trata mai multe afecțiuni ale pielii, în timp ce o infuzie de ceai este uneori făcută din frunzele uscate ale plantei. Adulții trebuie să consulte medicul pentru a stabili doza adecvată pentru starea lor particulară. Copiii ar trebui să evite utilizarea ghearei diavolului din cauza lipsei de date științifice cu privire la siguranța acestuia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel