Pierderea în greutate: 5 sfaturi ayurvedice care vă pot ajuta să scăpați de kilogramele în plus

Nutriționistul te învață cum să slăbești multe kilograme
Iată 5 sfaturi ayurvedice care vă ajută să pierdeți în greutate și să vă mențineți în formă.

Reducerea caloriilor nu este singurul lucru care contează atunci când vine vorba de a scăpa de kilograme. Nutriția conștientă, reducerea stresului și un stil de viață echilibrat sunt alți factori care joacă un rol cheie în călătoria dvs. de slăbire. Sistemul de wellness originar din India, ayurveda, vechi de aproximativ 5.000 de ani oferă o abordare holistică și sănătoasă a pierderii în greutate. Remediile ayurvedice au fost folosite pentru tratarea mai multor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, tensiunea arterială, colesterolul și chiar vă ajută să scăpați de kilograme.

Cum ajută Ayurveda la pierderea în greutate

Ayurveda folosește în principal remedii naturale pe bază de plante pentru a trata diverse afecțiuni de sănătate. Recomandă să urmați o dietă sănătoasă, plină de nutrienți și săracă în grăsimi. Remediile ayurvedice vă ajută să vă detoxificați corpul, să vă accelerați metabolismul și, de asemenea, vă ajută să ardeți mai multe grăsimi în mai puțin timp, potrivit timesofindia.

Iată 5 sfaturi ayurvedice pe care trebuie să le urmați atunci când încercați să dcăpați de kilograme.

Mâncați un prânz consistent

Ayurveda recomandă o masă sănătoasă și grea la prânz în loc de cină. Consumul cantității maxime de calorii zilnice după-amiază va oferi suficient timp corpului pentru a digera și a absorbi nutrienții. Noaptea ar trebui să consumi calorii minime pentru a reduce riscul de indigestie sau balonare. Prânzul dvs. trebuie să conțină toți cei trei nutrienți esențiali - proteine, grăsimi și carbohidrați.

Beți apă călduță

Ayurveda recomandă să beți 2-3 litri de apă călduță pe tot parcursul zilei pentru a scăpa de kilograme. Consumul de apă călduță ajută la descompunerea grăsimilor din corp și transformarea lor în molecule ușor de ars pentru sistemul nostru digestiv. Apa caldă, de asemenea, mărește metabolismul și hidratează mai mult în comparație cu un pahar de apă rece. Bând un pahar de apă cu 30 de minute înainte de masă, puteți reduce pofta de mâncare și vă puteți gestiona aportul de calorii.

Alegeți preparate pe bază de plante

Preparatele pe bază de plante este un alt mod excelent de a crește aportul de lichide și de a accelera procesul de ardere a grăsimilor. Luați semințele de schinduf prăjite cu un pahar cu apă caldă dimineața, pe stomacul gol. Cu un conținut ridicat de fibre, semințele de schinduf ajută la digestie și previn, de asemenea, constipația. Triphala este o altă plantă pe care o puteți avea atunci când încercați să vărsați kilograme. Amestecul acestor plante ayurvedice poate stimula metabolismul și chiar elimina toxinele din corp.

Alegeți mâncarea gătită acasă

Mâncărurile proaspăt gătite de casă au un conținut scăzut de grăsimi și sunt mai sănătoase decât mesele ambalate și cele de restaurant. Ayurveda recomandă adăugarea mai multor legume, linte și cereale integrale în dietă. Alimentele non-vegetariene sunt, în general, interzise, ​​deoarece sunt considerate nesănătoase pentru sănătatea inimii.

Practicati yoga sau faceți plimbări după masă

A rămâne activ fizic joacă un rol important în a vă menține sănătos și în formă. Doar urmarea unei diete sănătoase nu vă va ajuta să vă mențineți forma fizică. Dieta și exercițiile fizice împreună vă vor ajuta să scăpați de kilograme. Încercați să mergeți sau să practicați yoga timp de cel puțin 15 minute în fiecare zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel