Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Potrivit Clinicii Mayo, foarte multe afecțiuni pot provoca mâncărimi. Fie că este vorba de o erupție cutanată, cauzată de dermatită sau de o problemă de sănătate, cum ar fi insuficiența renală.
Vestea bună este că aceste mâncărimi pot fi ameliorate și prin dietă. Consumul de alimente bogate în vitamine E, C și A vă poate suprima de fapt nevoia de a te scărpina
Alimente bogate în vitamina E
Vitamina E conține proprietăți antioxidante, ajutând la protejarea pielii de radicalii liberi. Aceste substanțe instabile se formează atunci când corpul transformă în mod natural carbohidrații în energie. Deși vitamina E ajută la reducerea efectelor radicalilor liberi și poate îmbunătăți și procesul de îmbătrânire, care poate face ca pielea să se simtă fragilă, să prezinte mâncărimi și uscaciune, potrivit unui număr din 2009 al revistei „Natural Health”. Deoarece această vitamină îmbunătățește circulația sângelui, ajută la crearea de noi celule ale pielii. Pentru a vă stimula aportul de vitamina E, mâncați alimente precum porumb, germeni de grâu, nuci, semințe, spanac și măsline, potrivit MedlinePlus.
Alimente bogate în vitamina C
Potrivit Universității din Maryland Medical Center, o deficiență de vitamina C este asociată cu pielea uscată, aspră și solzoasă, care poate prezenta mâncărime și inflamație. Vitamina C ajută organismul să producă o proteină numită colagen, folosită la fabricarea pielii și a țesutului cicatricial. În plus, vă ajută să vă reduceți expunerea la razele solare, protejându-vă astfel pielea. Surse dietetice bune de vitamina C includ ardei verzi, portocale, grapefruit, kiwi, varză și broccoli.
Alimente bogate în vitamina A
Vitamina A este implicată în creșterea și dezvoltarea pielii, sporind producția de sebum, care ajută la prevenirea mâncărimii pielii, păstrând-o curată și proaspătă, potrivit revistei „Natural Health”. În plus, vitamina A reduce aspectul ridurilor și al liniilor fine. Conform unui studiu publicat de MedlinePlus, alimentele bogate în vitamina A includ cartofii dulci, cantalupul, laptele, ouăle și ficatul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...