Pericolul ascuns din baie. La ce să fii atent și cum te poți îmbolnăvi

covorul din baie - FOTO: Freepik
Pericolul ascuns din baie te poate îmbolnăvi grav. Detaliul la care să fii atent.

Pericolul ascuns din baie se află chiar sub covor. Un covoraș de baie pare destul de inofensiv la prima vedere, dar există câteva pericole ascunse ale acestora pe care poate nu le-ați luat în considerare...

Mucegaiul, pericolul de sub covorul din baie

Covorașele de baie tradiționale din cauciuc sunt, după cum se știe, dificil de menținut curate pe dedesubt, din cauza naturii ventuzelor necesare pentru a le menține fixate la locul lor. Deseori începe să apară un mucegai negricios, care ar putea fi potențial periculos pentru orice persoană cu alergie la mucegai.

Dacă sunteți în vârstă sau aveți un handicap fizic, poate fi foarte dificil să vă aplecați pentru a așeza covorașul la locul potrivit sau pentru a-l menține curat. Prin urmare, uneori, mucegaiul se poate acumula și poate deveni alunecos sub picioare înainte de a vă da seama că s-a adunat acolo.

Este posibil să constatați că, dacă folosiți covorașe de baie, trebuie să le înlocuiți la câteva luni, deoarece cauciucul se deteriorează sau devine murdar, potrivit Non Slip Bath.

Cât de des trebuie schimbate covoarele din baie

Covor de baie - FOTO: Freepik@EyeEM

Experții în curățenie împărtășesc cât de des trebuie schimbate covorașele de baie.Covorașul de baie ar trebui spălat mai des decât ați crede pentru a combate acumularea de bacterii.

Covorașul de baie ar trebui să fie spălat în mod regulat, pentru că, la urma urmei, intră în contact cu picioarele umede în fiecare zi.

Și, deși majoritatea gospodinelor se vor ocupa de curățarea covorașului de baie, s-ar putea să nu realizeze cât de des trebuie curățat covorul, deoarece, aparent, nu este suficient să îl schimbi săptămânal.

Într-adevăr, lăsarea covorașelor nespălate ar putea duce la apariția mucegaiului. Potrivit lui Warren Kinloch de la Bathroom Deal, acestea necesită mai multe spălări pe săptămână pentru a combate acumularea de murdărie.

"Covorașele de baie sunt notoriu de neigienice și studii recente au arătat chiar că majoritatea oamenilor le spală doar o dată sau de două ori pe an, lăsându-le complet acoperite de bacterii și cu potențial de a dezvolta mucegai în fibre.

În calitate de expert în baie, vă sfătuiesc să vă spălați covorașele de baie din țesătură o dată sau de două ori pe săptămână pentru a le menține cât curate. Atunci când le spălați, puteți folosi, de asemenea, o soluție diluată de oțet alb pentru a curăța cu adevărat murdăria”, a spus expertul în curățenie.

Cu toate acestea, expertul adaugă că curățarea regulată a covorașelor de baie nu este suficientă pentru a combate acumularea de murdărie - acestea trebuie, de asemenea, să fie înlocuite în mod regulat.

”Chiar dacă le curățați de două ori pe săptămână, tot trebuie să le înlocuiți în fiecare an. Dacă înlocuirea lor atât de des este o cheltuială prea mare, luați în considerare achiziționarea unui covoraș de baie din lemn care va dura mult mai mult, nu se agață de atâtea bacterii și, prin urmare, nu trebuie curățat atât de des”, a mai subliniat expertul în curățenie, potrivit Daily Record.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel