Pe ce ar trebui să se concentreze femeile când vine vorba de sănătatea inimii lor

Medicii recomandă practicarea unui sport sau chiar banalele plimbări pentru o bunăstare mintală
O masă musculară mai mare la femei și bărbați a fost asociată cu o mortalitate mai mică din cauza bolilor cardiovasculare.

Creșterea grăsimii corporale a fost asociată cu un risc mai mic de mortalitate prin boli cardiovasculare la femei, dar nu la bărbați. Cercetători de la Universitatea din California consideră că, la femei, creșterea masei musculare poate fi mai importantă decât pierderea în greutate pentru sănătatea cardiovasculară. Cercetătorii de la instituția de învățământ superior amintită sugerează că femeile ar trebui să se concentreze pe menținerea sau creșterea masei musculare, mai degrabă decât pe pierderea de grăsime. La această concluzie s-a ajuns după analizarea datelor a 5.627 femei și 5.836 bărbați, toți cu vârsta peste 20 de ani.

La ambele sexe, datele brute au arătat că nivelurile mai ridicate de grăsime au fost asociate cu o mortalitate mai mare a bolilor cardiovasculare, indiferent de masa musculară. Cercetătorii susțin că efectul protector aparent al grăsimii la femele a apărut numai după ajustarea pentru alți factori de risc pentru boli cardiovasculare, potrivit Medical News Today.

Studiul științific, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel