Patru mituri despre acnee: ce rol au alimentele

Acnee
Acneea este o problemă care ne poate afecta încrederea generală, iar despre tratamente sunt o mulțime de informații, în special în mediul virtual. Atenție, însă, nu toate sunt reale.

Acneea ne poate afecta încrederea generală, starea de spirit, comportamentul și relațiile personale, însă este o problemă complicată și numai cineva cu cunoștințe și expertize adecvate poate și trebuie să trateze acneea. Această problemă este atât de comună încât internetul a dezvoltat mai multe concepții greșite despre aceasta.

Când vine vorba de acnee, există atât de multe remedii, soluții, tratamente la domiciliu disponibile pe internet, dar nu toate sunt adevărate.

Deci, iată 4 mituri obișnuite despre acnee:

Mit: persoanele cu multă căldură în corpul lor sunt mai predispuse la acnee

Realitate: Acneea este o afecțiune hormonală obișnuită care poate fi cauzată de creșterea hormonului androgen. Poate fi cauzată de mai mulți factori, cum ar fi stresul, anxietatea, utilizarea excesivă a produselor cosmetice pe bază de ulei, stoarcerea coșurilor.

Mit: Alimentele grase provoacă acnee

Realitate: Nu au existat cercetări care să demonstreze că alimentele grase sau prăjite provoacă acnee. Mâncarea nedorita nu provoacă acnee. Alimentele cu un indice glicemic ridicat și produsele lactate pot declanșa, totuși, acneea.

Mit: Puteți face acnee dacă aveți constipație sau mișcări intestinale proaste

Realitate: Nu puteți face acnee din cauza mișcărilor intestinale proaste sau a constipației. Cu toate acestea, dacă stresul este cauza constipației, atunci poate declanșa și acnee.

Mit: Frecarea regulată a feței va elimina acneea

Realitate: Să-ți speli fața prea tare sau zilnic nu va elimina acneea. Ar trebui să mențineți o igienă adecvată a feței și a mâinilor. Spălați-vă fața de două ori și păstrați-vă fața proaspătă și curată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel