Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Pastila care tratează hipertensiunea arterială este considerată un progres pentru pacienți. Majoritatea persoanelor cu tensiune arterială ridicată nu prezintă niciun simptom, chiar dacă valorile tensiunii arteriale ajung la niveluri periculos de ridicate. Puteți avea tensiune arterială ridicată ani de zile fără niciun simptom.
Dar o nouă pastilă va fi comercializată în curând.
”Într-o singură tabletă vom avea patru molecule diferite”, explică doctorul Claudio Ferri, profesor de medicină internă la Universitatea din L'Aquila și fost președinte al SIIA, potrivit ll Messagero.
În timp ce acest lucru va ajuta terapia, prevenția trebuie să fie sporită. Nu în ultimul rând pentru că bolile cardiovasculare se răspândesc din ce în ce mai mult în rândul tinerilor.
”În volumele în care am studiat, era scris ”nu există la vârsta pediatrică”. Astăzi, din păcate, nu mai este cazul. Ajunge la aproape 10%, mai ales la subiecții supraponderali. În timp ce la adulți, majoritatea suferă de ea. Acest lucru se este din cauza unui stil de viață incorect. Mâncăm prea multă sare, alimente hipercalorice, suntem sedentari'', continuă Ferri.
Ceea ce noi numim sare este clorură de sodiu. Aceasta este ceea ce este dăunător. Sodiul, în sine, este mai puțin dăunător și există chiar posibilitatea ca, combinat cu alți ioni, cum ar fi potasiul sau bicarbonatul, să nu provoace toate aceste daune.
Mecanismul crucial prin care sarea este dăunătoare este acela că o moleculă de sodiu pe care o ingerăm se combină cu o moleculă de apă. Un exemplu? Dacă nu mâncați sare, slăbiți pentru că pierdeți apă. Momentul în care sarea îți crește tensiunea arterială este atunci când îți crește cantitatea totală de lichide.
Cafeaua nu este rea pentru tensiunea arterială, atâta timp cât nu conține zahăr, deoarece este absorbită în fază lichidă. Ba chiar are un efect protector, potrivit unor studii, și reduce diabetul, conform ultimelor cercetări ale doctorului Claudio Borghi.
Bineînțeles, trebuie avută o oarecare prudență, deoarece există riscul ca acesta să provoace tahicardie. Hipertensivul poate, așadar, să-și bea cafeaua zilnică, și chiar mai multe. Nu trebuie să ne privăm de alimentele bune dintr-o dietă. Chiar și cacaua are un efect de reducere a tensiunii arteriale.
Medicul a subliniat că pastila ar avea efect doar în cazul a jumătate dintre pacienți.
”Doar la jumătate dintre pacienți va avea efect. În cealaltă, sunt necesare preparate combinate fixe (pastila este întotdeauna una singură) care conțin mai multe molecule: două sau trei. În curând va apărea unul nou.
O pastilă care conține patru molecule va fi în curând pe piață (desigur, o minoritate de pacienți au nevoie de ea). Aceasta rezolvă fenomenul de uitare a pacientului. Pentru că, cu cât mai puține pastile trebuie să iau, cu atât mai ușor este să nu le uit. Acest lucru îmbunătățește persistența la terapie”, a mai subliniat medicul.
Hipertensiunea arterială este o afecțiune frecventă care afectează arterele corpului. Dacă aveți tensiune arterială ridicată, forța sângelui care împinge împotriva pereților arterelor este în mod constant prea mare. Inima trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele.
Tensiunea arterială se măsoară în milimetri de mercur (mm Hg). În general, hipertensiunea arterială reprezintă o tensiune arterială de 130/80 mm Hg sau mai mare.
Colegiul American de Cardiologie și Asociația Americană a Inimii împart tensiunea arterială în patru categorii generale. Tensiunea arterială ideală este clasificată ca fiind normală).
- Tensiunea arterială normală. Tensiunea arterială este de 120/80 mm Hg sau mai mică.
- Tensiune arterială ridicată. Cifra de sus variază între 120 și 129 mm Hg, iar cea de jos este sub, nu peste, 80 mm Hg.
- Hipertensiune arterială în stadiul 1. Numărul de sus variază între 130 și 139 mm Hg sau numărul de jos este între 80 și 89 mm Hg.
- Hipertensiune arterială în stadiul 2. Numărul de sus este de 140 mm Hg sau mai mare sau numărul de jos este de 90 mm Hg sau mai mare.
Tensiunea arterială mai mare de 180/120 mm Hg este considerată o urgență sau o criză hipertensivă. Solicitați ajutor medical de urgență pentru orice persoană cu aceste cifre ale tensiunii arteriale.
Netratată, tensiunea arterială ridicată crește riscul de atac de cord, accident vascular cerebral și alte probleme grave de sănătate. Este important să vă verificați tensiunea arterială cel puțin o dată la doi ani, începând cu vârsta de 18 ani. Unele persoane au nevoie de verificări mai frecvente, notează Mayo Clinic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...