Pandemie: de ce nu ar trebui să amânăm prezența la medic, mai ales în cazul urgențelor. Care sunt aceste cazuri

Medic. Foto: Pixabay
Un medic a explicat care sunt situațiile care ar trebui să ne trimită la medic, fără întârziere.

Medicul Odette Pană a explicat de ce nu ar trebui să amânăm prezența la medic în cazul în care apare o problemă de sănătate, chiar dacă suntem în pandemie și teama de virus ne-ar putea face să amânăm. Ea a explicat și care sunt situațiile de urgență. „Au fost perioade în care nu puteam interna pacienții din lipsă de locuri. Pacienții erau în UPU până se găsea un loc”, a spus medicul Odette Pană.

Ea a mai relatat despre cum a decurs anul 2020 pentru medicii din Urgențe. A trebuit să facem față și numărului mare de prezentări, și faptului că mulți dintre colegii noștri s-au îmbolnăvit(...). A trebuit să facem față și să acoperim toată această perioadă”, a spus Odette Pană la Antena 3. ”Oamenii trebuie să vină la spital când simt că este ceva în neregulă. Acele simptome trebuie să-i deranjeze. Avem pacienți care vin cu acuze minore, de exemplu dureri de membre de multe luni de zile și acelea nu sunt urgențe și trebuie rezolvate de medicul de familie”, a mai spus medicul.

Durerea în piept, senzația de sufocare, o durere abdominală care apare brusc și este deranjantă, sunt simptome care reprezintă o urgență. Urgențele nu trebuie amânate de teama COVID, dar poate fiecare dintre pacienții care prezintă un simptom să întrebe întâi medicul de familie”, a precizat Odette Pană.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel