Pandemia COVID a adus multe depresii, frici. Psiholog: a crescut numărul divorțurilor, al conflictelor

Horoscop: zodia care se îndrăgostește    Foto: Pixabay
Pandemia COVID a lăsat urme și asupra psihicul nostru. Psihologii vorbesc de stări de anxietate, depresie, frică, dar și de o creștere a numărului de conflicte dintre persoane, nu doar a numărului de divorțuri.

Psihologul Gabriela Minescu spune că pandemia COVID a lăsat urme și asupra sănătății mentale, nu doar fizice și asupra stării socio-economice.

”Gândiți-vă că tot ce știam despre noi, tot ce știam despre viața noastră, toate libertățile pe care le aveam s-au schimbat. Au ajuns cuplurile să rămână izolate în casă și de aici se pare că a crescut și numărul divorțurilor și numărul conflictelor. Există și frica legată de unde pleci și cu cine interacționezi, cum ne organizăm munca, pentru că nu ne mai ducem la muncă, lucrăm de acasă și este așa ca un întreg sistem de monitorizare pe care trebuie să-l ducem în fiecare zi", a subliniat psihologul Gabriela Minescu.

Iar oamenii acordă mai multă atenție consecințelor mai puțin legate de amendă, ci la cele privind sănătatea. ”Mulți oameni rămân cu o frică. Chiar dacă se simt mai în siguranță pentru că s-au vaccinat, temerile persistă", potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel