Până când mai trebuie să purtăm MASCĂ. Dr Streinu-Cercel: Pandemia se prezintă exact ca o cometă
17 ian, 11:21

Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medicul Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică, 17 ianuarie, că și după ce ne imunizăm împotriva infecției COVID va trebui să purtăm mască.

Specialistul în boli infecțioase Adrian Streinu-Cercel a declarat duminică, 17 ianuarie, jurnaliștilor, la o oră după ce s-a imunizat, că va trebui să purtăm mască și după ce ni se administrează a doua doză din vaccinul împotriva COVID. 

”După a doua doză, la șapte zile deja putem fluiera liniștiți că nu mai suntem la risc să dezvoltăm infecții severe cu noul coronavirus, dar, atenție, masca va rămâne obligatorie în continuare (...) până în 2023 pentru că acest vaccin ne protejează pe dinăuntru. Nu ne protejează și la nivelul mucoaselor. Astfel încât dacă dăm masca jos și renunțăm la ea, avem toate șansele să luăm un virus pe care noi, pe urmă, să putem da mai departe unor persoane care nu sunt imunizate și să generăm, în continuare, îmbolnăviri. 

Pandemia se prezintă exact ca o cometă. Cometa știm că are o parte care este la vedere, după acre are o coadă care este lungă, acea coadă este și coada pandemiei și, ca atare, vor fi cazuri până se vor împuțina suficient de mult astfel încât să putem considera că virusul a ieșit din circuitul biologic normal”, a subliniat medicul Adrian Streinu-Cercel.

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
CHLORAMBUCILUM - prospect
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Horoscop, sâmbătă, 10 aprilie 2021: zodia care cheltuie bani
Ghimbirul, beneficii neștiute pentru sănătate
Sindromul colonului iritabil: plante care ajută în terapie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri