Pâine de casă, rețeta lui chef Sorin Bontea. Se prepară cu un singur gram de drojdie și este absolut DELICIOASĂ!

Dacă ai poftă de pâine făcută în casă, îți prezentăm rețeta lui chef Sorin Bontea, pe care o prepară la două-trei zile. Atât de bună e!

Ingrediente

1 kg de făină
20g de sare
1g de drojdie
780ml apă caldă

Mod de preparare

„O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot.

Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.

O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie.

Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță. Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore.”

După cele 12 ore, împarte coca în două, împăturește-o trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei).

Încălzește cuptorul la 250 de grade Celsius. Bagă o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute.

Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și las-o (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.

După cele 30 de minute, scoate capacul și mai las-o 10-15 minute la cuptor. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel