Caracterizate de lipsa unui...
Actul normativ prevede completarea art. 1 din Legea 46/2003, în sensul definirii reprezentantului legal al pacientului ca fiind soțul/ soția, părinții sau celelalte rude, până la gradul al IV-lea, precum și orice persoană cu vârsta de minim 18 ani împliniți pe care pacientul o desemnează în acest scop prin declarație autentificată în fața notarului, care se înregistrează în Registrul Național Notarial de Evidență a Procurilor și a Revocării Acestora.
Inițiatorul propunerii care s-a concretizat în Legea pentru completarea art. 1 din Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003, care prevede că un pacient își poate alege ca reprezentant legal și o persoană din afara familiei, deputatul PSD Diana Tușa, susține că din datele existente rezultă că aproape 10% din populația României trăiește în uniune consensuală/ concubinaj.
„Pentru a preîntâmpina și a găsi soluții pentru situații delicate din viața de zi cu zi, considerăm că se impune modificarea legii, astfel încât să asigurăm claritate și aplicabilitate principiilor de bază care au fundamentat normele legale în vigoare", a motivat ea, citată de Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...