Pacienții recent recuperați după COVID-19 produc anticorpi diferiți

Celule
Pacienții ifnectați cu COVID-19 produc anticorpi diferiți, arată un nou studiu. Unii pacienți au continuat să producă anticorpi cel puțin două săptămâni după recuperare.

Majoritatea pacienților care s-au recuperat recent din COVID-19 produc anticorpi specifici virusului și celule T, potrivit unui studiu publicat pe 3 mai în revista Immunity. Dar răspunsurile imune ale diferiților pacienți nu sunt toate la fel.

14 dintre pacienții aflați în studiu au arătat că sunt răspunsuri imune la scară largă, însă rezultatele a șase dintre ei care au fost evaluate la două săptămâni după externare sugerează că anticorpii au fost menținuți cel puțin în toată această perioadă. Rezultatele suplimentare din studiu indică ce părți ale virusului sunt cele mai eficiente la declanșarea acestor răspunsuri imune și, prin urmare, ar trebui să fie vizate de potențialele vaccinuri.

Nu este clar de ce răspunsurile imune variau atât de mult la pacienți. Autorii spun că această variabilitate poate fi legată de cantitățile inițiale de virus pe care le-au întâlnit pacienții, stările lor fizice sau microbiota lor. Alte întrebări deschise includ dacă aceste răspunsuri imune protejează împotriva COVID-19 la reexpunerea la SARS-CoV-2, precum și ce tipuri de celule T sunt activate prin infecția cu virusul. De asemenea, este important că testele de laborator care sunt utilizate pentru a detecta anticorpi împotriva SARS-CoV-2 la om au încă nevoie de validare suplimentară pentru a determina exactitatea și fiabilitatea acestora. 

„Aceste descoperiri sugerează atât celulele B cât și celulele T participă la protecția imunitară împotriva infecției virale”, spune co-autorul senior al studiului, Chen Dong de la Universitatea Tsinghua. „Lucrările noastre au oferit o bază pentru analiza suplimentară a imunității protectoare și pentru înțelegerea mecanismului care stă la baza dezvoltării COVID-19, în special în cazurile severe. Are, de asemenea, implicații pentru proiectarea unui vaccin eficient pentru a proteja împotriva infecției.”

Se știe relativ puțin despre răspunsurile imune privind protecția indusă de virusul cauzator de boli, SARS-CoV-2, și având în vedere această lipsă de cunoștințe poate accelera dezvoltarea unui vaccin eficient, adaugă co-autorul senior al studiului, Cheng-Feng Qin al Academia de Științe Medicale Militare din Beijing, China.

 

Studiul, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel