Pacientă infectată într-un spital va primi daune de 50.000 de lei

Tratament
Premieră în România. O femeie care a fost infectată cu o bacterie în spital a câștigat, în instanță, dreptul de a primi despăgubiri de 50.000 de lei.

Femeia a fost infectată în mai, 2013, la maternitatea Spitalului Clinic de Urgență din Oradea, unde a născut prin cezariană, potrivit digi24.ro. Potrivit analizelor, ea a fost infectată în spital cu stafilococ, iar starea ei s-a îmbunătățit abia după cinci luni, timp în care a mai suferit o intevenție chirurgicală la un alt spital.

„Infecţia avansase într-un grad foarte ridicat, ajunsese chiar la nivelul organelor interne. Vorbim de o mamă care tocmai născuse, a avut impedimente în alăptarea copilului, în a-şi ţine copilul în braţe. A fost un chin pentru dumneaei...”, spunea anul trecut Ioana Ţenţ, avocata reclamantei, citată de aceeași sursă.

În 2016, ea a dat în judecată spitalul, iar după doi ani s-a dat verdictul: spitalul era obligat să plătească daune în valoare de 50.000 de lei, pacientei. Tribunalul Bihor a menținut decizia primei instanțe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel