Paște 2019, Ambulanță: circa 6.400 de cazuri în București și Constanța

Ambulanță
Paște 2019. Serviciile de Ambulanță din București și Constanța au fost solicitate în perioada sărbătorilor pascale de circa 6.400 de ori.

De Paște 2019, serviciile de Ambulanță din București-Ilfov și Constanța au fost solicitate de peste 6.400 de ori.

București

Managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, pentru Agerpres, că au fost înregistrate 5.228 de solicitări în intervalul 25 aprilie, ora 20.00 şi 30 aprilie, ora 8.00. Dintre solicitări, precizează managerul, 3.151 au fost cazuri de urgenţă de cod roşu, în care viaţa e pusă în pericol imediat, şi cod galben.

Managerul mai susține că 380 dintre solicitări au fost în spații publice, la 32 de cazuri fiind vorba de persoane care se aflau la biserici.

„Ne plasăm ca număr de solicitări în parametrii unei perioade obişnuite. (...) Au fost toate motivele de solicitare. De remarcat o uşoară creştere a solicitărilor în ceea ce priveşte afecţiunile digestive, respectiv 966 de persoane au prezentat afecţiuni digestive acute sau cronice acutizate, procentul nefiind foarte mare", a adăugat managerul Alis Grasu.

Constanța

În județul Constanța au fost circa 1.200 de solicitări înregistrate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean în scurta vacanţă de Paşte. Mare parte din cazuri – peste 200 – au fost sesizări privind dureri abdominale şi hipertensiune, cifra fiind mică față de cea de anul trecut, susțin reprezentanţii Serviciului de Ambulanță Județean Constanța.

27 de solicitări au fost în cazul unor persoane sub influenţa alcoolului, iar 21 - vătămaţi în urma unor agresiuni.

„De vineri dimineaţă, ora 5, până astăzi dimineaţă (marţi - n.r.), ora 5, au fost înregistrate 1.194 de cazuri în tot judeţul, din care 544 în municipiul Constanţa. Din totalul solicitărilor, au fost 129 cazuri de colici, 27 - etilism, 21 - agresiuni, 50 - febră, 93 cazuri de hipertensiune şi înregistraţi 45 de decedaţi", a transmis SAJ Constanţa, citat de Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel