Ozzy Osbourne, bolnav. Suferă de Parkinson. Ce este tratamentul revoluționar Cybernics (HAL) pe care l-a urmat

ozzy osbourne - FOTO: Instragram@ozzyosbourne
Ozzy Osbourne, legendarul muzician, se retrage din activitate. Acesta a urmat un tratament inovator.

Ozzy Osbourne, legendarul muzician, a anunţat că nu va putea fi capabil din punct de vedere fizic să susţină concertele din viitorul turneu european. În 2020 acesta a fost diagnosticat cu Parkinson. În urma unei căzături i-a fost afectată și coloana vertebrală. 

”Este probabil unul dintre cele mai dificile lucruri pe care a trebuit să-l împărtăşesc cu fanii. Aşa cum ştiţi cu toţii, acum patru ani am suferit un grav accident în care mi-am afectat coloana vertebrală. Singurul meu scop în acest timp a fost să mă întorc pe scenă. Vocea mea este în regulă. Cu toate acestea, după trei operaţii, tratamente cu celule stem, sesiuni nesfârşite de kinetoterapie şi cel mai recent Tratament Cybernics (HAL) inovator, corpul meu este încă slab din punct de vedere fizic.

Sunt sincer mişcat de felul în care v-aţi păstrat cu răbdare biletele în tot acest timp, dar conştient, acum am ajuns să realizez că nu sunt fizic capabil să particip la viitoarele mele turnee în Europa/ Marea Britanie, după nu m-am putut ocupa de călătorie. Credeţi-mă când spun că gândul de a-mi dezamăgi fanii chiar mă macină mai mult decât veţi şti vreodată.

Vezi și: Cum trebuie să te speli pe față. Care este temperatura optimă a apei. Rutina banală care îți menține pielea tânără și fermă

Niciodată nu mi-aş fi imaginat că zilele mele de turneu se vor încheia astfel. Echipa mea se gândeşte unde aş putea cânta fără a fi nevoit să călătoresc din oraş în oraş şi din ţară în ţară. Vreau să mulţumesc familiei mele… trupei mele… echipei mele… prietenilor mei de multă vreme, Judas Priest, şi, bineînţeles, fanilor mei pentru dăruirea, loialitatea şi sprijinul lor şi pentru că mi-au oferit viaţa pe care nu am visat vreodată să o trăiesc. Vă iubesc pe toţi…”, a explicat artistul, într-o postare pe Instagram.

Ozzy Osbourne, născut pe 3 decembrie 1948, în Aston (Birmingham, Anglia), supranumit „Prince of Darkness”, este interpret, compozitor şi vedetă TV. A devenit cunoscut, la începutul anilor 1970, ca vocalist al formaţiei Black Sabbath, din care a făcut parte din 1968 până în 1978. A fost dat afară din grup din cauza abuzului de alcool şi droguri.

A urmat o carieră solo, cu peste zece albume lansate, vândute în peste 55 de milioane de copii în întreaga lume.

Vezi și: Vaccinarea HPV: cine și la ce vârstă se face. Herghelegiu: Are un efect curativ, stimulează imunitatea, ajută la eliminarea virusului

Stare de sănătate agravată după o căzătură

Osbourne a suferit o serie de probleme de sănătate în ultimii ani, de la COVID la boala Parkinson, cu care a fost diagnosticat în 2003, dar nu a anunțat public până în 2020. Ozzy Osbourne are nevoie de baston pentru a se deplasa. Acesta a declarat anul trecută, că boala l-a lăsat cu probleme de mobilitate, potrivit BBC.

Când Ozzy a căzut în 2019, și-a agravat o rană la spate pe care o suferise anterior într-un accident de ATV în 2003. A fost operat după căzătură, iar apoi a mai suferit încă două intervenții în anii care au urmat.

De asemenea, anul trecut, a suferit o intervenție chirurgicală majoră pentru a îndepărta și realinia ace în gât și spate, despre care soția sa Sharon Osbourne a spus că "va determina restul vieții sale".

Operația a fost un succes, dar l-a lăsat pe cântăreț în "agonie".

"A fost atât de rău încât la un moment dat m-am gândit: "O, Doamne, te rog, nu mă lăsa să mă trezesc mâine dimineață"", a declarat el pentru The Guardian în același interviu.

În ciuda acestui fapt, starul a apărut la ceremonia de închidere a Jocurilor Commonwealth de anul trecut din orașul său natal Birmingham, interpretând Iron Man și Paranoid. În timpul acelei reprezentații, i s-a pus o proteză pentru spate în spatele său pentru a-l susține.

Vezi și: Serotonina, asociată cu regurgitarea mitrală degenerativă. Cercetător: Poate ajuta la identificarea pacienților

Ce este Cybernics (HAL), tratamentul urmat de Ozzy Osbourne

Tratamentul cibernetic cu un membru asistiv hibrid cyborg portabil (HAL) îmbunătățește funcția ambulatorie la pacienții cu boli neuromusculare rare cu progresie lentă. HAL este un nou dispozitiv de tratament pentru exerciții de mers pe jos, care s-a dovedit a fi mai eficient decât metoda convențională la pacienții cu boli neuromusculare incurabile, notează National Library of Medicine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel