Ozonoterapia, tratament IEFTIN cu efecte excepționale. Ce BOLI tratează: 8 din 10 adulți au nevoie. Vin cu dureri înfiorătoare și în câteva minute nu mai au nimic

Ozonoterapia - Foto: Freepick @fxquadro
Ce este ozonoterapia, ce presupune, ce afecțiuni tratează și care sunt contraindicațiile ei.

Ozonoterapia este un tratament destul de nou în domeniul medical care aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, atât în tratarea durerii provocate de diverse afecțiuni, cât și în domeniul cosmetic, ca remediu împotriva îmbrătrânirii. 

Ozonul este compus din trei atomi de oxigen, fiind tradus în limba greacă drept "aer proaspăt" și fiind identificat în anul 1785. 11 ani mai târziu, Nicolae Tesla a patentat primul generator de ozon, în SUA. 

"Oxigen-ozon, o concentrație de 97% oxigen, 3 - 4% ozon, suficient cât să aibă efectul excepțional. Este un tratament ieftin, extraordinar de bun, fără contraindicații, nu există probleme cu el, iar rezultatele sunt excepționale. Eu am oameni care vin cu dureri înfiorătoare de spate, de exemplu, aduși de familie, și după câteva minute de terapie cu ozon se simt mai bine și pleacă acasă.

În mod normal se fac mai multe ședințe, până la 10 - 12 ședințe, dar după primele două, trei ședințe pacientul se simte clar mai bine", a declarat Ștefan Tiron, medic ortoped, specializat în ozonoterapie și președintele Federației Mondiale de Ozonoterapie, la Antena 1, în cadrul emisiunii "Neatza cu Răzvan și Dani".

Ce presupune terapia cu ozon. 8 din 10 oameni au nevoie de ea

 

Practic, vorbind, terapia cu ozon se bazează pe o injecție care se administrează subcutanat, intramuscular sau intraarticular. 

"Rezultatele sunt spectaculoase pentru un tratament care costă puțin. Nu este o terapie cu probleme și ne ajută în foarte multe patologii.

De exemplu, există patologii care nu sunt rezolvabile cu alte tratamente, cum este nevralgia de trigemen. Toată lumea a auzit de această nevralgie de trigemen, care face să existe dureri îngrozitoare la nivelul feței, la nivelul maxilarului", a completat medicul.

Potrivit medicului, se poate spune că această terapie este una de "acupunctură cu ozon, dar fără ace lungi de acupunctură".

"Este un ac foarte mic, foarte fin, care dă rezultate bune", a mai spus el.

"Durerile acestea nu sunt doar de mușchi, doar de oase sau doar de articulații, sunt dureri cauzate de contractura musculară. Din cauza unor probleme, mușchii se contractă și dau contractură musculară. Acest tratament face ca această contractură să nu mai aibă loc și să o facă să dispară.

Mie îmi vin pacienți care nu pot merge și apoi pleacă acasă pe picioarele lor, ceea ce este un lucru extraordinar și șocant, în bine, pentru ei", a mai spus medicul.

Nu în ultimul rând, 8 din 10 adulți au probleme și ar trebui să apeleze la o astfel de terapie.

Alte beneficii ale ozonoterapiei

 

Ozonoterapia este eficientă în:

- combaterea infecțiilor virale, bacteriene și a celor fungice

- stimularea sistemului imunitar

- reducerea durerilor

- accelerarea eliminării toxinelor.

- tratează herpesul, acneea, eczemele, celulita

- hepatita

- boala Chron

- cefalee

- depresie

- boli neurovasculare

- reumatologie

- reumatism articular

- hernie de disc

- lombosciatica

- dureri cervicale

- patologie traumatica sportiva

În plus, în cazul tumorilor maligne, utilizarea ozonoterapiei pre și post chimioterapie îmbunătățește efectul acesteia și reduce semnificativ efectele secundare ale acesteia.

Ozonoterapia este folosită și în tratamentul cariilor, bolii parodontale, aftelor bucale, pre și post implantologie.

Ozonoterapie precauții

 

În ceea ce privește contraindicațiile, ozonoterapia, așa cum spunea și medicul Ștefan Tiron, nu are probleme. Cu toate acestea, există cazuri în care pacienții trebuie să manifeste precauție:

- hipertiroidism

- deficitul de G-6-PD (Glucoza-6-fosfatdehidrogenaza)

- hipertensiune arterială mai mare de 160 mm Hg

- accident vascular hemoragic

- stări posthemoragice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel