Câte zile poți mânca din ouăle fierte de Paște. Medicul Doru Negru: Niciodată nu țin mai mult de atât. Ouăle fierte tari sunt indigeste

Oua fierte, oua rosii, oua Paste - Foto: Freepik @photohobo
EXCLUSIV
Medicul Doru Negru ne-a dezvăluit câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște.

Ouăle au o semnificație specială în sărbătorile Pascale din România. În timp ce oăle fierte sunt deliciose și versatile, este important să știm cât timp putem să le păstrăm și cât timp putem mânca din ele.

Ouăle fierte sunt o sursă excelentă de proteine de înaltă calitate, grăsimi sănătoase și nutrienți precum vitamina D și fier. De asemenea, sunt destul de sățioase, fiind astfel o alegere populară pentru micul dejun sau pentru a fi consumate ca gustare.

În ceea ce privește timpul de păstrare și consum al ouălor fierte, totul depinde de mai mulți factori, inclusiv modul în care au fost fierte și cum au fost stocate după fierbere.

În general, ouăle fierte pot fi păstrate în frigider timp de aproximativ o săptămână.

Medicul Doru Negru ne-a spus câte zile e recomandat să consumăm din ouăle fierte de Paște, din ziua în care le-am vopsit și ne-a dezvăluit mare greșeală pe care am făcut-o cu toții până acum.

"Peste tot scrie 30 de zile. Dar ouăle se păstrează la frigider, da?

Am mâncat și mai vechi, am mâncat și mai noi. 

Acum, de ce să fierbi 100 de ouă și să stai să mănânci din ele.

Fierbi 10 că mai mult de atât nu-ți trebuie.

Și să fim cinstiți, ouăle fierte tari sunt indigeste. Nu sunt bune, nu sunt gustoase. Mănânci o zi, mănânci două, mănânci trei, nu se întâmplă nimic.

Acum, niciodată nu mi-au ținut ouăle mai mult de 2 săptămâni", a declarat Dr. Doru Negru, medic de boli interne, diabet, nutriție, boli metabolice la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC Medical.

Vezi mai multe în VIDEO:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel