Operația de cataractă poate ameliora somnul la persoanele peste 60 de ani

Lasik, intervenție
Operația de cataractă pare să crească secreția de melatonină, arată un studiu realizat de cercetători, care a vizat persoane de peste 60 de ani.

Chirurgia cataractei pare să crească secreția de melatonină la adulții cu vârsta de peste 60 de ani, conform unui studiu publicat în JAMA Ophtalmology.

Tomo Nishi, MD, Ph.D., de la Școala de Medicină a Universității Medicale Nara din Japonia și colegii au examinat dacă chirurgia cataractei modifică secreția de melatonină la trei luni după operație, la 169 de pacienți adulți (cu vârsta de 60 de ani sau mai mult) într-un studiu paralel al grupului. Pacienții au fost repartizați aleatoriu în patru grupuri pentru a fi supuși intervenției chirurgicale prompte cu o lentilă intraoculară clară (cristalin) (IOL) sau intervenție chirurgicală promptă cu un IOL galben (la un grup de intervenție) sau intervenții chirurgicale cu întârziere cu un IOL clar sau cu o intervenție întârziată cu un IOL galben (grupuri de control). 

Cercetătorii au descoperit că excreția de melatonină în urină a fost semnificativ mai mare în grupul de intervenție, față de grupurile de control (diferența medie ajustată a concentrației de creatinină, 0,159 log ng / mg). În comparație cu grupurile care au primit un IOL clar, concentrația de excreție urinară de melatonină a fost mai mare pentru grupul de intervenție față de grupul martor; nu a fost remarcată nicio diferență semnificativă atunci când se compară grupurile care au primit un IOL galben. Nu a fost observată nicio diferență semnificativă în concentrația excreției medii de melatonină urinară pentru pacienții din grupurile de intervenție.

„Rezultatele acestui studiu sugerează că percepția crescută a luminii prin chirurgia cataractei poate alinia ritmul biologic intern cu mediul extern însoțit de secreția crescută de melatonină”, scriu autorii.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel