OMS, recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri

Spălarea mâinilor
OMS a publicat o serie de recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri, în contextul epidemiei din China. Sfaturile, însă, sunt utile, având în vedere că suntem în plin sezon gripal.

Organziația Mondiașă a Sănătății (OMS) colaborează cu autoritățile chineze și cu experți internaționali încă din ziua în care organizația a fost notificată, pentru a învăța mai multe despre virus, cum afectează oamenii bolnavi, cum pot fi tratați și ce pot face țările ca răspuns.

Deoarece este un coronavirus, care de obicei cauzează boli respirator, OMS are mai multe recomandări pentru ca oamenii să se protejeze și să-i protejeze pe cei din jur de această boală:

-Spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun, sau cu soluții pe bază de alcool;

-Când tușiți sau strănutați, acoperiți-vă gura și nasul cu pliul cotului sau cu o batistă de hârtie, apoi aruncați imediat batista și spălați-vă pe mâini;

-Evitați contactul apropiat cu persoanele care tușesc și au febră;

-Dacă aveți febră, tușiți și respirați cu greutate, mergeți la medic și spuneți-i medicului dacă ați călătorit recent;

-Când mergeți în piețele cu animale vii aflate în zonele în care au fost înregistrate cazuri de coronavirus nou, evitați contactul direct și neprotejat cu animale vii și cu suprafețele aflate în contact cu animalele;

-Evitați consumul de produse animale crude sau gătite foarte puțin. Carnea crudă, laptele crud (nefiert) și organele crude trebuie manevrate cu grijă, pentru a evita contaminarea altor alimente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel