Ochii umflați, bolile pe care le pot ascunde. Ce să faci pentru a reduce edemul

ochii umflati - FOTO: Freepik@mari_draiser
Ochii umflați vor dispărea de la sine după o perioadă de timp, dar aceștia pot ascunde o serie de boli.

Ochii umflați pot fi ameliorați folosind creme sau alte remedii. Toată lumea se confruntă din când în când cu ochii umflați în oglindă. Fie că se datorează unei nopți nedormite, alergiilor sau dietei tale, aceștia pot fi o preocupare cosmetică pentru mulți oameni.

Zona din jurul ochilor este cea mai subțire piele din corp, așa că poate fi greu să maschezi umflăturile datorate retenției de lichid din canalele lacrimale, congestiei sau inflamației.

Cum să scăpați de ochii umflați

Din fericire, umflăturile de sub ochi sunt de obicei foarte ușor de gestionat și sunt răspunsul natural al corpului dumneavoastră la o dietă bogată în sodiu, la ciclul de somn sau la îmbătrânirea treptată, printre alte cauze, potrivit Health.

Dormiți suficient

Atunci când ești lipsit de somn, corpul tău eliberează cortizol din glandele suprarenale, ceea ce schimbă echilibrul de sare din corpul tău și te face să reții apă și să te umfli la nivelul feței. Din păcate, privarea de somn este foarte frecventă în zilele noastre. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) raportează că 1 din 3 adulți nu doarme suficient în fiecare noapte. Adulții au nevoie de între 7 și 9 ore de somn bun în fiecare noapte, pentru a avea o rutină pozitivă de igienă a somnului.

O modalitate bună de a vă asigura că dormiți mai bine este să evitați alcoolul și cofeina în apropierea orei de culcare - cu cel puțin 6 ore înainte. De asemenea, încercați să vă opriți dispozitivele electronice cu cel puțin 2 ore înainte de culcare, deoarece acest lucru va oferi ochilor și minții suficient timp pentru a se odihni înainte de a se așeza și va da o șansă melatoninei să își facă efectul.

Vezi și: Lupta împotriva cancerului, învinsă fără chimioterapie. Cum s-a vindecat un bărbat al cărui cancer s-a răspândit în tot corpul: A fost un șoc total

Limitați-vă consumul de sare

Retenția de lichide este principala cauză care stă la baza ochilor umflați, așa că merită să evitați alimentele care o vor declanșa. Sodiul joacă un rol cheie în reglarea apei din celulele tale, iar atunci când mâncăm prea multă sare, acel sodiu suplimentar crește cantitatea de lichid din organism, în afara celulelor tale. Reducerea cantității de sare din alimentația dumneavoastră vă poate ajuta să limitați excesul de lichid din organism.

Asociația Americană a Inimii recomandă să vă limitați consumul de sare la 1.500 miligrame pe zi, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți inima mai sănătoasă și să limitați șansele de accident vascular cerebral.

Folosiți o compresă rece

Plasarea de castraveți reci pe ochii obosiți este o practică populară și există un motiv pentru aceasta: funcționează. Răcirea zonei din jurul ochilor reduce fluxul sanguin, ceea ce, la rândul său, ajută la scăderea inflamației și a umflăturilor din jurul ochilor.

În timp ce castraveții sunt instrumentele populare pentru acest lucru, ați putea folosi o serie de obiecte din casă: o pungă de legume congelate, o lingură care a stat în congelator, o cârpă rece sau o rolă de jad. Pungile reci de ceai pot fi, de asemenea, de ajutor, deoarece cofeina poate ajuta la reducerea fluxului de sânge către piele și o face să pară mai luminoasă și mai întinsă.

Vezi și: Dieta somnului, efect asupra kilogramelor nedorite. Cum funcționează. Cât slăbești în timp ce dormi și de ce trebuie să te cântărești dimineața

Creme pentru ochi

O cremă de ochi care conține cofeină va ajuta la combaterea cearcănelor și a liniilor fine, ceea ce poate reduce aspectul general al ochilor umflați. Cofeina este un vasoconstrictor, ceea ce înseamnă că restrânge vasele de sânge. Multe companii cosmetice vând creme de ochi cu cofeină pentru a reduce umflăturile de sub ochi. Puteți chiar să vă păstrați crema de ochi în frigider pentru a-i spori abilitățile de calmare.

Role de ochi

Există role de ochi realizate din metal sau din pietre naturale, cum ar fi jadul sau cuarțul, care pot fi la îndemână pentru a aplica gel sau cremă pe ochi. Folosirea unei role poate oferi o stimulare la rece în zona ochilor, poate îmbunătăți circulația și poate ajuta la drenajul limfatic, toate acestea putând contribui la diminuarea ochilor umflați.

Ochii umflați, cauze

Mai multe afecțiuni pot contribui la umflarea ochilor. Iată care sunt acestea.

Alergii

Atunci când aveți o reacție alergică, fie că este vorba de polen, animale sau un anumit aliment, corpul dumneavoastră eliberează histamine, care fac ca vasele de sânge să se dilate și să provoace umflături în jurul ochilor.

Alergenii se pot lipi de haine, de suprafețe și chiar de lentilele de contact, dacă le purtați. Asigurați-vă că faceți un duș și spălați hainele care au fost în apropierea alergenilor și luați în considerare trecerea la lentile de contact de unică folosință.

Dacă credeți că ochii dvs. umflați sunt ca urmare a unei alergii, încercați să luați un antihistaminic pentru a vedea dacă se reduc.

Vezi și: Ce este Boala X care amenință omenirea. Avertismentul OMS: Pregătiți-vă pentru o boală mai mortală decât COVID. Trebuie să fim pregătiți

Dieta și consumul de alcool

O dietă dezechilibrată și deshidratarea pot avea un efect vizibil asupra pielii și asupra cearcănelor din jurul ochilor. Atunci când sunteți deshidratat, pielea de sub ochi devine flască și slabă, ceea ce determină formarea pungilor. Pentru a evita deshidratarea, asigurați-vă că beți între 8 și 10 pahare de apă pe zi, reduceți consumul de alcool și cofeină și diminuați consumul de sodiu.

În aceeași ordine de idei, consumul a prea mulți îndulcitori artificiali vă poate determina, de asemenea, să rețineți apă, ceea ce poate duce la apariția ochilor umflați.

Adăugarea alimentelor bogate în potasiu în dieta ta, cum ar fi bananele și verdețurile cu frunze, te poate ajuta să ameliorezi retenția de apă.

Plânsul

Trezirea dimineața după o sesiune mare de plâns înseamnă adesea să te uiți în oglindă și să găsești ochii extrem de umflați - și să simți că ai nevoie de cel mai mare pahar de apă.

Nu este tocmai clar de ce lacrimile emoționale cauzează mai multă umflătură decât ochii care curg, dar este posibil să aibă legătură cu lacrimile emoționale care conțin hormoni de stres, care sunt legați de retenția de apă. De asemenea, poate avea legătură cu sistemul de drenaj lacrimal, care este copleșit atunci când plângi.

Vezi și: Copilul cu trei părinți: cum este posibil. Tehnica ciudată, dar benefică, ce elimină malformațiile copilului

Genetică și îmbătrânire

Îmbătrânirea provoacă pierderea colagenului în organism, ceea ce duce la subțierea și slăbirea pielii. Acest lucru poate face ca depozitele de grăsime care susțin de obicei zona ochilor să se lase în jos și să ducă la ochi umflați.

În plus, unele persoane sunt mai predispuse să aibă ochii umflați pe măsură ce îmbătrânesc. Dacă ați moștenit ochii umflați, nu este ceva de care să vă faceți griji, este posibil să fiți doar mai predispus.

Cum să previi ochii umflați

Există o mulțime de factori de viață care au un impact asupra oboselii, nivelului de hidratare, sănătății generale și mai mulți factori care joacă un rol în apariția ochilor umflați, așa că este probabil imposibil să previi ochii umflați pentru totdeauna.

Cu toate acestea, menținând o dietă sănătoasă și echilibrată, menținându-vă hidratați, dormind suficient și având grijă de pielea din jurul ochilor, probabil că veți reduce șansele de a avea ochi umflați.

Din fericire, în cele mai multe cazuri, ochii umflați vor dispărea de la sine și nu sunt, de obicei, rezultatul unei afecțiuni pe termen lung.

Vezi și: Cum știi dacă ai un dop de ceară în ureche. Cum cureți ceara din urechi, 3 trucuri simple: Oamenii cred că ceara este murdară și trebuie curățată, dar e antifungică, antibacteriană

Când trebuie să consultați un furnizor de servicii medicale

Dacă ați suferit un traumatism la nivelul ochilor și, ca urmare, aveți ochii umflați, atunci ar trebui să vorbiți cu furnizorul dumneavoastră de servicii medicale. De asemenea, ar trebui să vă consultați furnizorul de servicii medicale dacă ochii sunt inflamați, vă mănâncă și secretă lichid lipicios. Este posibil să aveți conjunctivită, un orzagiu sau o boală tiroidiană a ochilor. Ochii umflați pot fi un alt simptom al acestor afecțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

indulcitori artificiali - FOTO: Freepik@italo2
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel