O nouă tranșă de vaccin Pfizer ajunge azi în România

Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Un nou transport de vaccinuri Pfizer sosește luni, 29 martie, în România.

Circa 345.000 de doze de vaccin Pfizer ajung luni, 29 martie, în România, cu mașinile. Cele  345.150 doze de vaccin Pfizer Biontech vor fi livrate către centrele regionale cu avionul. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Câte doze primește fiecare centru:

* Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 113.490 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Braşov: 46.800 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Cluj: 53.820 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 39.780 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Craiova: 23.400 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 29.250 doze;

* Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 38.610 doze.

”Până la acest moment, ţara noastră a recepţionat 2.518.000 doze de vaccin produse de compania Pfizer Biontech, iar 2.318.749 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei. În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti. În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei”, se arată în informarea oficială. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel