O nouă boală infecțioasă face RAVAGII! Oamenii vomită sânge şi mor
11 feb, 12:07

O nouă boală infecțioasă face RAVAGII! Oamenii vomită sânge şi mor, FOTO unsplash
O boală misterioasă face ravagii în Tanzania. 15 oameni au murit, iar alți 50 sunt în stare gravă la spital, după ce s-au îmbolnăvit cu o nouă boală infecțioasă, despre care oamenii de știință nu știu nimic. 

„Această problemă nu a fost răspândită, s-a întâmplat într-o singură unitate administrativă din Ifumbo, unde oamenii vomită sânge şi mor când ajung la spital prea târziu.”, a declarat Felista Kisandu, medic șef în districtul Chunya din oraşul Mbeya. 

Ministrul Sănătății din Tanzania a exclus posibilitatea unui focar.

„I-am sfătuit să evite să consume băuturi contrafăcute, să fumeze sau să bea spirtoase.”, au transmis oficialii, scrie presa internaională

Potrivit înregistrărilor de la cabinetul medical principal al orașului, o boală similară a afectat regiunea în 2018, când s-a confirmat că mai multe persoane suferă de febră mare și vărsături cu sânge.

Doroth Gwajima, ministrul sănătății din Tanzania, a detașat o echipă de experți pentru a evalua situația. Ministrul așteaptă un raport scris care să stabilească cauza bolii, se arată într-un comunicat emis de minister.

Ştiri Recomandate

Schimbările climatice, factor de decizie în a avea sau nu copii
Centrele mobile de vaccinare au început activitatea
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri