O femeie din Israel cu două utere a născut gemeni
30 dec 2021, 17:59

Gemenii neidentici
O tânără de 31 de ani, cu două utere, a născut gemeni, fiecare copil dezvoltându-se în câte un uter.

Spitalul Ichilov din Tel Aviv, Israel, a dat publicității că o femeie din Israel cu două utere a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltându-se separat, în câte un uter. Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au "întâlnit" pentru prima oară abia după naştere.

Mama gemenilor s-a născut cu două utere, condiţie cunoscută drept "uterus didelphys" (didelfie). În cazul său, unul dintre utere este şi divizat pe jumătate, conform comunicatului dat publicităţii de spital. În astfel de circumstanţe este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de aproximativ 1 la 1 milion.

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămâni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia când avea 20 de ani.

Înainte să rămână însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decât şi-a imaginat ea. "La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am câte un embrion în fiecare uter", arată Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Epidemie de cancer și cancerul colorectal. Dr. Eniko Fejer, SANADOR, la DC Medical
EXCLUSIV
Epidemie de cancer, cancer colorectal și de sân. Dr. Eniko Fejer, SANADOR, la DC Medical

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?