O aplicație de recunoaștere facială îi va ajuta pe copiii cu autism în terapie

Aplicație
O aplicație de recunoaștere facială îi va ajuta pe copiii cu tulburări de spectru autist să recunoască emoțiile. 

O companie IT din Iași a creat o aplicație care recunoaște emoțiile prin expresia facială. Aplicația este menită să îmbunătățească evoluția copiilor cu autism, dar și să facă mai ușoară activitatea terapeuților și a fost deja testată într-un centru unde peste 30 de copii care suferă de această afecțiune, primesc terapie.

Aplicația numită Terapeutul virtual recunoaște emoțiile după o simplă scanare facială.

Copiii cu tulburări ale spectrului autist se luptă adesea să recunoască emoțiile din expresiile faciale, făcând interacțiunile sociale mai dificile.

Utilizarea realității virtuale oferă adesea o experiență captivantă.

Deși copilul primește instrucțiuni de la terapeut, aplicația înlocuiește metoda tradițională de învățare folosind imagini și gesturi ale terapeutului cu un avatar virtual.

Aplicația va fi folosită de terapeuții de la un centru specializat, unde peste 30 de copii cu această afecțiune primesc asistență. Specialiștii spun că noua formă de terapie nu are rolul de a înlocui componenta umană, ci de a-i ajuta pe copii.

Reprezentanții asociației spun că digitalizarea este foarte importantă, mai ales în vreme de pandemie.

Conform datelor oferite de Institutul Național de Sănătate Mintală din România sunt diagnosticați anual peste 1.000 de copii cu tulburări de spectru autist, potrivit Știrile TVR.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel