Novartis începe oferta de cumpărare pentru MorphoSys, companie axată pe cancer, pentru 2,7 miliarde de euro

Foto: Freepik @rorozoa
Novartis a anunțat joi că a lansat o ofertă publică de cumpărare a MorphoSys, un dezvoltator german de tratamente pentru cancer, pentru o sumă totală de 2,7 miliarde de euro (2,9 miliarde de dolari).

Reuters a relatat în februarie că producătorul elvețian de medicamente Novartis va cumpăra MorphoSys, care avea o valoare de piață a acțiunilor de aproximativ 1,6 miliarde de euro înainte de anunțarea ofertei.

Producătorul elvețian de medicamente a precizat că prețul ofertei sale în numerar de 68 de euro pe acțiune MorphoSys corespunde unei prime de 142% față de prețul mediu ponderat în funcție de volum din ultimele trei luni, de la prețul de închidere neafectat din 25 ianuarie.

Acțiunile MorphoSys au închis la 67,1 euro pe 10 aprilie.

Novartis, care a precizat că perioada de acceptare începe joi și se va încheia la miezul nopții de 13 mai, va privatiza MorphoSys după această tranzacție, care este condiționată de anumite condiții, inclusiv de un prag minim de acceptare de 65%.

MorphoSys, care are sediul central în Planegg, Germania, dezvoltă medicamente pentru a combate forme mortale de cancer, cum ar fi mielofibroza, care este un tip rar de cancer al măduvei osoase, și anumite tipuri de limfoame noduroase.

Consiliile de supraveghere și de administrație ale firmei germane au recomandat acționarilor să accepte oferta, afirmând că aceasta va stimula oferta sa în domeniul oncologic.

Ambele companii se așteaptă ca tranzacția să se încheie în prima jumătate a acestui an.

Compania elvețiană Novartis a redus numărul de locuri de muncă și costurile, iar anul trecut și-a desprins afacerea cu medicamente generice Sandoz, ca parte a unei concentrări pe mai puține arii terapeutice și piețe geografice.

Aceasta a declarat că strategia sa generală de fuziuni și achiziții s-a concentrat pe tranzacții cu o valoare mai mică de 5 miliarde de dolari.
Novartis a precizat că Deutsche Bank acționează ca agent de licitație pentru acțiuni, iar Bank of New York Mellon va servi ca agent de licitație pentru American Depository Shares (ADS) în cadrul ofertei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oua rosii Paste - Foto: Freepik @pvproductions
EXCLUSIV
Marea greșeală pe care ai făcut-o după ce ai vopsit ouăle de Paște. Nu vei mai face asta de acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel