Nicotina promovează răspândirea cancerului pulmonar la creier! Soluția, o plantă comună

Efectul nefast avut de nicotină, care ajută la râspândirea cancerului pulmonar în creier poate fi combătut su o substanță găsită în spilcuță
Nicotina ajută la răspândirea cancerului pulmonar la creier, arată un studiu care a constatat că dintre persoanele care au cel mai frecvent tip de cancer pulmonar, până la 40% dezvoltă tumori metastatice cerebrale. Soluția ar putea fi într-o plantă comună. 

Cercetătorii de la Wake Forest School of Medicine au descoperit că nicotina, o substanță chimică necarcinogenă găsită în tutun, promovează de fapt răspândirea sau metastazarea celulelor canceroase pulmonare în creier, cu un timp mediu de supraviețuire mai mic cu șase luni!

„Pe baza descoperirilor noastre, nu credem că produsele de înlocuire a nicotinei sunt cel mai sigur mod pentru persoanele cu cancer pulmonar să înceteze fumatul”, a spus dr Kounosuke Watabe, doctor, profesor de biologie a cancerului la Wake Forest School of Medicine și autor principal.

În cadrul studiului (link direct), publicat în ediția din iunie a Jurnalului de Medicină Experimentală (Journal of Experimental Medicine), echipa lui Watabe a examinat, pentru prima dată, 281 de pacienți cu cancer pulmonar și a constatat că fumătorii au prezentat o incidență semnificativ mai mare a cancerului cerebral.

Apoi, folosind un model la cobai, cercetătorii au descoperit că nicotina a „îmbunătățit” metastaza la creier, traversând bariera sânge-creier pentru a schimba microglia - un tip de celulă imunitară din creier – din a fi protectoare până la a susține creșterea tumorii.

Watabe și colegii său au căutat apoi medicamente care ar putea inversa efectele nicotinei și au identificat partenolida, o substanță care apare în mod natural în planta medicinală Spilcuță, care a blocat metastaza cerebrală indusă de nicotină la șoareci.

Deoarece Spilcuța este folosită de ani buni și este considerată sigură, Watabe crede că partenolida poate oferi o nouă abordare pentru combaterea metastazelor cerebrale, în special pentru pacienții care au fumat sau încă fumează.

„În prezent, singurul tratament pentru această boală devastatoare este radioterapia”, a spus Watabe. „Chimioterapia tradițională nu poate traversa bariera sânge-creier, dar partenolida poate și, prin urmare, promite ca tratament sau poate fi chiar o modalitate de a preveni metastaza la creier”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel