Neuroradiologie intervențională în România. Doi specialiști, la Interviurile DC Medical

Conf. Univ. Dr. Bogdan Popa și Dr Cristian Mihalea, la Interviurile Dc Medical
EXCLUSIV
Ediția de miercuri, 22 mai, a Interviurilor DC Medical va avea doi invitați – Conf. univ. Dr. Bogdan Popa și Dr. Cristian Mihalea, ambii de la Spitalul Clinic Sanador - dintr-o specialitate relativ nouă și extrem de minuțioasă: Neuroradiologie intervențională. De ce afecțiuni care pun în pericol viața se ocupă această specialitate medicală, aflați mâine, din emisiunea care va fi transmisă, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC Medical.

Neuroradiologia intervențională este o disciplină relativ nouă, o supraspecializare pentru care în România abia de anul acesta câțiva medici vor susține un examen pentru a obține atestat de studii complementare. Va fi, așadar, prima generație care va fi școlarizată în țară, până acum medicii români fiind nevoiți să meargă în străinătate pentru a obține această supraspecializare.

De altfel, acesta este și cazul invitațiilor Interviurilor DC Medical de miercuri, 22 mai - Conf. univ. Dr. Bogdan Popa și Dr. Cristian Mihalea - emisiune care va fi transmisă de la ora 18.00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube, ale DC Medical.

Doi invitați de marcă

Conf. Univ. Dr. Bogdan Popa este medic primar Radiologie Intervențională cu o vastă experiență la activ în domeniul imagisticii: peste 20  de ani. Dintre aceștia, mare parte și i-a petrecut numai în Radiologie Intervențională, supraspecializarea de neuroradiologie intervențională realizând-o prin stagii repetate în Japonia, Elveția și Germania. Este expert în chemoembolizarea hepatică cu microsfere absorbabile, vicepresedinte al Societatii Române de Neurologie și Radiologie Intervențională din România și, nu în ultimul rând, șeful Clinicii de Radiologie-Intervențională de la Spitalul Clinic Sanador.

Dr. Cristian Mihalea este medic primar radiologie intervențională și neuroendovasculară, care și-a început specializarea în Franța, la Spitalul Beaujon, pentru a și-o definitiva la CHU Kremlin Bicentre din Paris, unde lucrează și acum. Periodic, însă, vine la Spitalul Clinic Sanador pentru a realiza intervenții și în România. De altfel, la Sanador a făcut parte din echipa care a realizat o premieră medicală națională – embolizarea cerebrală prin tehnica de dublu abord vascular – împreună cu Dr. Bogdan Popa, și cu dr. Cristina Spînu (specialist cardiologie intervențională).

Cei doi specialiști, care vin de la Spitalul Clinic Sanador, vor explica ce este această disciplină medicală - neuroradiologia intervențională-, cum se face ea în România și cât de accesibilă este publicului larg.

Vom afla, spre exemplu, avantajele pe care le aduce această disciplină în tratarea anevrismelor cerebrale, care se știe că odată rupte, 50% dintre pacienți decedează. Asta în condițile în care mare parte dintre cei afectați sunt tineri și în bună stare de sănătate. Vom vorbi și despre dotările care sunt necesare pentru a putea face astfel de intervenții, dar și cum efectiv se fac ele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel