Neuropatia periferică. Ce o determină și cum o recunoaștem

Picioare
Neuropatia periferică este o afecțiune ce vine cu amorțirea picioarelor sau furnicături, simptome neplăcute ce nu trebuie trecute cu vederea. Medicul va stabili cauza și tratamentul adecvat.

Furnicături sau amorțirea picioarelor, în special când sunt ridicate, ori în pat, sunt simptome ce nu trebuie trecute cu vederea. Specialiștii de la Harvard Medical School explică ce cauzează aceste simptome și ce e de făcut, într-un articol publicat AICI.

Simptomele descrise pot fi legate de neuropatia periferică, o leziune a nervilor, care afectează nervii multipli ce duc de la măduva spinării până la brațe și picioare. Simptomele sunt adesea egale la ambele picioare.

Dacă este afectat doar un picior sau o parte a piciorului, acest lucru sugerează compresia unui nerv individual.

Circulația slabă, o altă posibilă cauză

O altă posibilitate pentru furnicături sau amorțeală la nivelul piciorului este circulația slabă, dar acest lucru este adesea însoțit de crampe la picior în timpul mersului pe jos și modificările de culoare ale picioarelor (palid sau alb atunci când sunt ridicate și roșii când sunt coborâte).

Consultați medicul, deoarece neuropatia periferică poate fi cauzată de multe afecțiuni medicale, cum ar fi diabetul, consumul de alcool sau deficiențele nutriționale.

Anumite medicamente, cum ar fi unele antibiotice sau medicamente pentru chimioterapie pot duce, de asemenea, la neuropatie. Uneori, polineuropatiile sunt ereditare. Aproximativ unul din patru cazuri nu are o explicație clară.

Teste pentru diagnostic

Medicul dumneavoastră poate suspecta neuropatie după efectuarea unui examen neurologic. Dacă este necesar, diagnosticul poate fi confirmat prin teste suplimentare (viteza de conducere a nervului și electromiografia).

Medicul dvs. va căuta cauza, care poate fi tratată. Se găsesc mai multe medicamente care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. De multe ori pot ușura durerea, dar nu pot atenua amorțirea sau furnicătura.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel