Neurochirurgul Vlad Ciurea: urzicile, ștevia și loboda schimbă sângele! „În plante exită totul!”

Urzicile sunt plante extrem de importante pentru sănătate. Foto: Pixabay
Celebrul neurochirurg prof dr Alexandru Vlad Ciurea spune că, fără a avea cunoștințe de medicină, părinții și bunicii noștri știu un adevăr despre plantele care apar primăvara: urzicile, ștevia și loboda chiar „schimbă sângele” cum se spune. 

„Mi-aduc aminte că, în copilărie, mama mea aduna plante, primăvara. Urzicile, ștevia, loboda. De ce?, o întrebam. „Să schimbe sângele!” Așa se știa pe atunci. Și era perfect.

În plante există totul. Eu le spun „patrimoniul verde”. Pentru că îmbunătățesc starea întregului organism. Așa cum se știe și s-a dovedit științific, carnea, mai ales cea grasă, îmbătrânește organismul. 

De aceea spun deseori: multe depind de noi.

Paleta alimentară de astăzi conține foarte mulți aditivi. Toți acești aditivi fac ca mâncarea noastră să fie mai colorată, mai apetisantă, poate și mai gustoasă. Dar mult mai nesănătoasă! Și atunci, este bine să profităm în această perioadă de verdețurile proaspete, care sunt minunate. Ca să nu mai spun că este și post și un pic de moderație este binevenită!”, dezvăluie celebrul neurochirurg Alexandru Vlad Ciurea, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel