Nelu Tătaru: Urmează un week-end de foc. Poate da peste cap orice focar

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a atras atenţia, joi, că "urmează un week-end de foc", care "poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment".

În urma unei vizite desfăşurate la Botoşani, Ministrul Sănătății a semnalat faptul că este "cam multă mişcare" pe străzile din municipiu. 

"Am văzut şi la dumneavoastră în oraş acea distanţare socială sau acea autoizolare în contextul încă al restricţiilor cu acea declaraţie pe proprie răspundere, este cam multă mişcare. Vine 1 Mai, 2 şi 3. Este un week-end de foc care poate da peste cap sau nu orice focar care este în desfăşurare în acest moment. (...) Ţine foarte mult de noi. Se vorbeşte de o relaxare în perioada când expiră această prelungire a decretului prezidenţial. În condiţiile în care sărbătorile pascale au fost relativ liniştite, preconizăm 10.000- 12.000 în ultima săptămână, acum. Rămâne 1, 2 şi 3 mai, având în vedere ce am putut vedea ca şi migrare populaţională. Dacă la fel, avem o linişte de 1, 2 şi 3 mai, rămâne ca în următoarele două săptămâni, până pe 15, să vedem o scădere a numărului de cazuri, o scădere a numărului de decese şi o scădere a numărului de cazuri care sunt internate în terapie intensivă. Dacă se petrece acest lucru, putem gândi după 15 mai nişte măsuri ca să ridice nişte restricţii", a afirmat ministrul.

Nelu Tătaru a efectuat, joi, o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" şi a avut o întrevedere cu autorităţile judeţene pe tema măsurilor care trebuie dispuse pentru evitarea răspândirii epidemiei de coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel