Nelu Tătaru: noi amenzi după 15 mai. Care sunt persoanele care riscă sancțiuni

Nelu Tătaru
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat că după 15 mai, persoanele nu poartă mască în spațiile închise sau mijloacele de transport în comun, vor fi amendate.


„Se discută după 15 mai de o relaxare, de anumite măsuri, iar portul măștii va fi obligatoriu în spațiile închise și în mijloacele de transport în comun. Aceste măști au fost evaluate și ca cantitate și calitate, discuțiile au ajuns la 100 de milioane de de măști care se vor afla pe piață, dar vor fi și distribuite de către autoritățile locale persoanelor aflate în nevoie. (...) Am avansat această sumă ca necesar în perioada următoare. (...) Aceste măşti se vor găsi de cumpărat şi în magazine, dar şi în farmacii. Vom fi dependenţi şi de import. Nu putem asigura independent acest plafon. Nu preconizăm un cost mai crescut decât îl avem acum la măşti (...)

Noi contăm foarte mult pe spiritul civic, haideți, să spunem că în prima săptămână vom fi la nivel de avertisment, dar în a doua săptămână va exista și o sancțiune. Va exista o amendă. Nu ne-am gândit la un cuantum, toate sunt într-o analiză, toate sunt într-o expertiză la Ministerul de Interne", a declarat Nelu Tătaru la TVR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel