Neamț: Cinci persoane au fost reținute în ancheta pentru vânzarea de certificate de vaccinare anti-COVID-19 false

Patru cadre medicale, dar și un intermediar, din Neamț și Iași au fost reținute de ofițerii Direcției Generale Anticorupție pentru 24 de ore, bănuite fiind că au obținut sume mari de bani vânzând certificate de vaccinare contra COVID false. 

Cinci persoane au fost reținute, miercuri, în urma celor 25 de percheziții efectuate în Neamț și Iași de polițiștii Direcției Generale Anticorupție, în cadrul unui dosar privind infracțiuni de fals și corupție în legătură cu obținerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, au fost reținuți trei medici, o asistentă și un intermediar.

Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului trecut și până în prezent de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. Anchetatorii au făcut 25 de percheziții domiciliare, în urma cărora au cost ridicate înscrisuri și sume mari de bani. 

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracțională săvârșite începând cu jumătatea anului 2021 și până în prezent, de către medici și asistenți medicali din cele două județe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obținut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezența fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată un comunicat al DGA.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a sesizării formulate la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamț de către DGA Neamț.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor DGA serviciilor județene anticorupție Neamț, Suceava, Iași, Vaslui și Bacău, a polițiștilor din cadrul IPJ Neamț, precum și efective ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Neamț și Brigăzilor de Operațiuni Speciale Bacău și Suceava. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel