Nașterea după horoscop. Dr. Alice Barbu, despre cum își programează părinții copiii în funcție de ZODIE

nasteri - FOTO: Freepik@terletskyigor
EXCLUSIV
Mamele care aleg ziua nașterii copilului după horoscop. Cât de posibilă este nașterea copilului într-un anumit semn zodiacal. Iată ce spun specialiștii.

Vezi și: Valoarea la care se consideră că ai colesterolul mărit. Dr. Sorin Băilă: Este foarte, foarte mult. Nu e normal să ajungem aici

Vezi și: Pacientul, în centrul ghidurilor cardiologice. Prof. dr. Eduard Apetrei: Noi nu tratăm valoarea tensiunii arteriale, ci vom trata bolnavul care are hipertensiune arterială

Un fenomen tot mai des întâlnit în sălile de nașteri din România este dorința anumitor paciente de a programa nașterea copiilor lor în funcție de semnele zodiacale. Unele mame își exprimă preferința de a da naștere după miezul nopții pentru a asigura că micuțul lor se va naște sub un anumit semn astrologic.

Nașterea sub un anumit semn zodiacal

Dr. Alice Barbu, medic specialist în Obstetrică-Ginecologie la Centrul de Fertilizare in vitro din cadrul Spitalului Clinic SANADOR, a discutat în exclusivitate pentru DC MEDICAL despre aceste cerințe neobișnuite.

"Inclusiv la naștere am avut paciente care și-au dorit să nască după ora 24:00, ca să aibă copilul un anumit semn zodiacal. Se poate realiza", a explicat dr. Alice Barbu, medic specialist Obstetrică-Ginecologie la Centrul de Fertilizare in vitro, la Spitalul Clinic SANADOR, în exclusivitate la DC MEDICAL.

Deși din punct de vedere medical momentul nașterii este de obicei dictat de evoluția naturală a travaliului și de starea de sănătate a mamei și a copilului, există cazuri în care aceste cerințe pot fi onorate, mai ales în cadrul nașterilor programate, cum sunt cele prin cezariană.

Vezi și: Semnul banal al AVC-ului. Dr. Sorin Băilă: Nu vezi cu un ochi

Nașteri astrologice - FOTO: [email protected]

Medicul a explicat că, deși din punct de vedere medical momentul nașterii este de obicei dictat de evoluția naturală a travaliului și de starea de sănătate a mamei și a copilului, există cazuri în care aceste cerințe pot fi onorate, mai ales în cadrul nașterilor programate, cum sunt cele prin cezariană.

Deși medicina modernă nu recunoaște influența semnelor zodiacale asupra sănătății, acest tip de cereri continuă să devină tot mai comune în rândul anumitor paciente.

Deși multe paciente pot crede în influența astrologiei asupra personalității și destinului copilului lor, din punct de vedere medical nu există dovezi care să sugereze că semnul zodiacal afectează în vreun fel sănătatea fizică sau psihică a copilului. Factori precum genetica, mediul familial și condițiile de sănătate joacă un rol mult mai important în dezvoltarea ulterioară a copilului.

Vezi și: Hipertensiunea arterială, cea mai frecventă boală cardiovasculară. Prof. dr. Eduard Apetrei: 42% din populația adultă din România are hipertensiune. Peste 6 milioane

Totuși, specialiștii avertizează că deciziile medicale ar trebui să se bazeze pe criterii științifice, iar părinții trebuie să fie informați corespunzător despre riscurile și beneficiile fiecărei opțiuni. Nașterea este un proces natural care trebuie tratat cu maximă seriozitate, punând întotdeauna sănătatea mamei și a copilului pe primul loc.

Prioritatea principală în orice naștere este sănătatea și siguranța mamei și a copilului. Întârzierea sau accelerarea nașterii doar pentru a se potrivi unui semn zodiacal poate crește riscurile de complicații. Printre acestea se pot număra stresul fetal, infecțiile, sângerările excesive sau alte probleme neonatale care pot apărea dacă momentul nașterii este manipulat în mod neadecvat.

Vezi mai multe în VIDEO: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel