Ceapa, "leacul băbesc" pentru nasul înfundat. Cum prepari picăturile

Nas infundat, ceapa remediu naturist Foto: Pexels / Freepick
Nas înfundat, tratat cu ceapă. Iată cum prepari picăturile cum cum administrezi "leacum băbesc" pentru viroze, sinuzită și răceală.

Încă din cele mai vechi timpuri, ceapa era folosită pentru desfundarea nasului, un tratament care are efect chiar și astăzi. 

De exemplu, pentru a scăpa de sinuzită, dar și de viroză, se folosesc bucăți întregi de ceapă, care sunt introduse în nări.

Ba mai mult, unii chiar pregătesc din sucul de ceapă picături pentru nas.

Cum prepari picăturile pentru nas

 

Picăturile pentru sinuzită sunt extrem de ușor de preparat, iată cum se face. 

Într-un recipient, se pune sucul unei cepe stoarse și se amestecă cu ulei.

Există și o altă variantă: Dai ceapa printr-o răzătoare fină, blender sau cu ajutorul unui cuțit. Ulterior, sucul trebuie să-l storci printr-un tifon. Apoi adaugă și puțină apă la ceapa rezultată. 

Ceapa pentru nasul înfundat trebuie administrată timp de 3 zile. În cazul unei senzații de arsură acută, nările se spală bine cu apă fiartă.

Programul de administrare a remediului este de 2-3 ori pe zi, câte 1-2 picături pentru fiecare nară. În caz de sensibilitate mare la suc, amestecul trebuie diluat cu un volum suplimentar de apă.

Bătrânii consideră că, datorită proprietăților medicinale, aceste picături ajută la scăderea rapidă a manifestărilor unei răceli, ameliorează congestia, ușurează respirația, tratează nu doar secreția excesivă de mucus, ci și congestia nazală. 

Picăturile de ceapă sunt considerare un "leac băbesc", de aceea mulți îl folosesc în ciuda faptului că farmaciile sunt pline de tot felul de alte picături.

Atenție, aces leac naturist nu este recomandat pentru copii.

Ceapa și sucul de ceapă, ce beneficii are pentru sănătate

 

Ceapa are proprietăți imunostimulatoare, iar sucul de ceapă are o serie de proprietăți benefice datorită prezenței în el a flavonoidelor.

Flavonoidele sunt antioxidanți naturali și vitamina C și stimulează vindecarea.

Astfel, ceapa ajută la combaterea diferiților agenți patogeni, precum microbii, virușii și ciupercile.

În plus, ceapa conține substanțe care normalizează hipertensiunea arterială, iar acizii organici saturează celulele cu un aport de nutrienți și ameliorează aproape orice inflamație de natură non-sistemică.

Sucul din ceapă saturează celulele cu nutrienți și crește imunitatea locală, distruge microorganismele patogene, activează terminațiile nervoase, normalizând astfel metabolismul celular, contribuie la regenerarea țesutul, normalizând circulația sângelui în capilare.

Sucul de ceapă are un puternic efect expectorant și antiinflamator, datorită căruia procesul de tratament este accelerat. De asemenea, rezistența organismului per ansamblu se îmbunătățește.

Ceapa lichefiază mucusul și îl îndepărtează rapid din celule. Tot ea reușește să îndepărteze umflarea, facilitând respirația. Aceasta are efect expectorant, calmând durerea din piept în caz de tuse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel