Mușcătura de căpușă. 7 pași pentru a trata o posibilă infectare

Sezonul căpușelor
Mușcătura de căpușă poate fi extrem de periculoasă pentru sănătatea omului. 

Numărul de cazuri de boli transmise de la căpușe în SUA - în principal boala Lyme - a crescut de peste două ori în ultimul deceniu, potrivit unui raport din 2018 al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).


Dar, deși poate fi înfricoșător să găsești această insectă lipită de tine, nu există niciun motiv de panică.

Iată ghidul pentru tratarea mușcăturii de căpușă.

1. Relaxați-vă

Este normal să te simți speriat dacă vezi o căpușă pe tine. Dar riscul de a contracta o infecție transmisă de căpușe este de fapt destul de scăzut, deoarece majoritatea căpușelor nu sunt purtătoare de boli, ne liniștește Michael Cameron, MD, profesor clinic asistent de dermatologie la Spitalul Mount Sinai din New York.

Deoarece căpușa de cerb, ceacare răspândește boala Lyme, se hrănește mai mult de 36 de ore înainte de a transmite bacteria, riscul de a contracta boala Lyme în urma unei mușcături de căpușă este de numai 1,2 până la 1,4%, chiar dacă locuiți într-o parte a țării unde boala este frecventă, potrivit UptoDate.

2. Îndepărtați căpușa

CDC are instrucțiuni foarte specifice cu privire la modul de îndepărtare a unei căpușe, deoarece, dacă o faceți în mod greșit, riscați ca părți din creatură să rămână blocate în piele.

Citete continuarea pe Spectacola și află cum poți îndepărta căpușa în siguranță, dar și car esunt ceilalți pași pentru a evita infectarea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel