Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Modele de slăbit: mame vorbind despre propria experiență
22 mai, 11:02
Un studiu arată că mamele care se luptă cu kilogramele în plus slăbesc după ce adoptă comportamente sănătoase promovate de alte mame în videoclipuri.
Mâncare gătită  FOTO: Pixabay

O cercetare a Universității de Stat din Ohio a demonstrat că acele femei mame, cu venituri modeste și care se luptă cu kilogramele în plus, acumulate și după naștere, au reușit să slăbească după ce au urmărit videoclipuri cu poveștile de viață ale altor mame care au trecut prin aceleași experiențe.

Mei-Wei Chang, autor principal al studiului și profesor asociat de asistență medicală la Universitatea de Stat din Ohio, afirmă că experiența sa cu aceste mame e că ele își doresc să facă o schimbare, dar nu știu cum. Cercetătorul a luat în considerare și doi factori psihosociali - motivație autonomă (ceea ce este important în viața unei persoane) și autoeficiență (încrederea unei persoane în capacitatea ei de a îndeplini un comportament sau o sarcină). Participantele au fost recrutate din Programul suplimentar de nutriție suplimentară pentru femei, sugari și copii (WIC), care servește femeilor însărcinate, celor care au născut și care alăptează și copiilor până la vârsta de 5 ani. Mamele aveau vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, iar indicele de masă corporală a fost cuprins între 25,0 și 39,9.

Cercetătorii au observat că accentul pe care intervenția îl pune pe încrederea în propriile forțe a dus la reducerea stresului participantelor. 

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Deficiența de magneziu scade nivelul de vitamina D. Efecte nefaste
AVC: fluxul de sânge se reface primul, apoi neuronii
Controale la centre de bătrâni: 75 de persoane, personal și asistați, pozitivi la SARS-CoV-2
Pacient dispărut din spital, căutat de polițiști, inclusiv cu câini
Diabet. Nouă semne precoce care anunță boala
Copii
EXCLUSIV
Copiii, cât de expuși sunt în fața infecției cu coronavirus: explicațiile unui medic
Pulberea proteică: ce riscuri ascunde
China, potențial vaccin COVID-19, rezultate promițătoare
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?