Modele de slăbit: mame vorbind despre propria experiență

Mâncare gătită  FOTO: Pixabay
Un studiu arată că mamele care se luptă cu kilogramele în plus slăbesc după ce adoptă comportamente sănătoase promovate de alte mame în videoclipuri.

O cercetare a Universității de Stat din Ohio a demonstrat că acele femei mame, cu venituri modeste și care se luptă cu kilogramele în plus, acumulate și după naștere, au reușit să slăbească după ce au urmărit videoclipuri cu poveștile de viață ale altor mame care au trecut prin aceleași experiențe.

Mei-Wei Chang, autor principal al studiului și profesor asociat de asistență medicală la Universitatea de Stat din Ohio, afirmă că experiența sa cu aceste mame e că ele își doresc să facă o schimbare, dar nu știu cum. Cercetătorul a luat în considerare și doi factori psihosociali - motivație autonomă (ceea ce este important în viața unei persoane) și autoeficiență (încrederea unei persoane în capacitatea ei de a îndeplini un comportament sau o sarcină). Participantele au fost recrutate din Programul suplimentar de nutriție suplimentară pentru femei, sugari și copii (WIC), care servește femeilor însărcinate, celor care au născut și care alăptează și copiilor până la vârsta de 5 ani. Mamele aveau vârste cuprinse între 18 și 39 de ani, iar indicele de masă corporală a fost cuprins între 25,0 și 39,9.

Cercetătorii au observat că accentul pe care intervenția îl pune pe încrederea în propriile forțe a dus la reducerea stresului participantelor. 

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel