Mișcarea banală la care trebuie să renunți. Dr. Liviu Ojoga: Poate produce luxația de umăr

Miscare, luxatie umar - Foto: Freepik @creativeart
EXCLUSIV
Medicul ortoped Liviu Ojoga ne-a vorbit despre mișcarea la care trebuie să renunțăm. O facem zilnic fără să știm cât de mult de afectează umărul.

În timp ce ne desfășurăm activitățile zilnice, este ușor să ignorăm anumite mișcări care pot duce la leziuni dureroase. Una dintre problemele care apar este luxația umărului, o problemă comună care poate fi cauzată de mișcări aparent inofensive.

Dr. Liviu Ojoga, medic chirurg ortoped ne-a vorbit despre mișcarea la care ar trebui să renunțăm pentru a nu avea probleme grave cu umărul.

Sanador

Vezi și: Luxația de umăr: tipuri și tratament. Dr. Liviu Ojoga: Acum 20 de ani era regulă - prima luxație egal imobilizare 3 săptămâni. Acum, prima luxație egal operație

Mișcarea banală la care trebuie să renunți ca să îți protejezi umărul

Ei bine, potrivit medicului, rotația externă a mâinii este o mișcare banală, comună, întâlnită în multe activități zilnice, cum ar fi deschiderea unor uși, ridicarea de obiecte ușoare sau aruncarea unor obiecte.

Cu toate acestea, atunci când este efectuată în mod repetat sau în mod necorespunzător, poate duce la deteriorarea umărului. Acest lucru se întâmplă în special atunci când este combinată cu o forță excesivă sau o poziție incomodă a brațului.

"Da, mișcarea de abducție, rotație externă. Da aceea sportivii care folosesc această mișcare - aruncătorii de suliță, jucătorii de baseball, jucătorii de baschet - mișcările de aruncare tip cârlig pot să producă luxația de umăr", a declarat Dr. Liviu Ojoga, medic chirurg ortoped la Spitalul Clinic SANADOR, pentru DC MEDICAL.

"Poate și pescarii amatori", a completat jurnalistul Val Vâlcu.

Acest gest aparent banal implică o rotație externă a umărului, în timp ce întindem brațul înapoi, și poate pune o presiune considerabilă asupra articulației umărului, mai ales în cazul persoanelor cu o mobilitate limitată a umărului.

"La persoanele tinere și sportivii de performanță, prima luxație egal operație, la această categorie se aplică, nu la toată lumea.

Acesta e motivul pentru care se operează, ca să poată să-și continue activitatea sportivă", a mai spus medicul ortoped.

Vezi și: Semnul Popeye: ce este și cum îl observi. Dr. Liviu Ojoga: E evident, îl vede și pacientul

Vezi mai multe în VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel