Cea mai bună soluție naturală să scapi de mirosul urât de la subraț. Vei fi uimit de rezultat

Foto: Freepik @Gray StudioPro
Nu vei mai avea niciodată probleme cu mirosul de la subraț. Remediile simple care te scapă de mirosul neplăcut de transpirație.

Mirosul neplăcut al axilelor poate reprezenta o problemă deranjantă în activitățile zilnice.

Corpul nostru are două tipuri principale de glande sudoripare - ecrine și apocrine - care eliberează transpirație pe suprafața pielii atunci când vă este cald. Transpirația servește unui scop important. Pe măsură ce transpirația se evaporă, aceasta vă răcește temperatura corpului.

Nu rata: "Regina Elisabeta a murit de cancer. Devenise aproape oarbă". Robert Jobson: Spunea că nu mai cunoaște pe nimeni

Glandele ecrine sunt răspândite pe tot corpul. Glandele apocrine se află în zone precum axilele și zona inghinală. Acestea produc un lichid mai gros, lăptos. Transpirația în sine nu are miros. Mirosul apare atunci când bacteriile intră în contact cu transpirația eliberată de glandele apocrine, potrivit Harvard Health.

Transpirația urât mirositoare de la subraț este cauzată de bacteriile care descompun transpirația produsă de glandele apocrine. Aceasta poate fi influențată de factori precum dieta, stresul și igiena personală. Utilizarea deodorantelor sau antiperspirantelor poate ajuta la reducerea mirosului neplăcut.

Și dacă te-ai întrebat "ce să fac și cum pot scăpa de mirosul neplăcut de la subraț?", ei bine, haide să-ți prezentăm câteva remedii naturale pentru îndepărtarea mirosului pe care ai putea să le încerci.

Înainte de a începe orice tratament, evident că apa și săpunul sunt sfinte. Mențienrea unui igiene corespunzătoare prin spălarea regulată, purtarea hainelor din bumbac și schimbarea hainelor și lenjeriei intime ajută la reducerea mirosului corporal neplăcut.

Revenind la remediile pentru îndepărtarea mirosului, primul ar fi ceaiul verde, care poate ajuta la blocarea porilor și la reducerea transpirației. Pentru a folosi ceaiul verde în combaterea mirosului neplăcut al axilelor, poți înmuia câteva pliculețe de ceai verde în apă caldă, așa cum faci de obicei pentru a prepara ceaiul.

După ce pliculețele se răcesc la temperatura camerei, le poți aplica sub brațe pentru câteva minute. Utilizarea constantă a acestui remediu ar putea fi eficientă.

Apoi, sucul de lămâie, care conține acid citric, care poate distruge bacteriile. Ca remediu pentru mirosul neplăcut al axilelor, poți stoarce o lămâie și amesteca sucul cu apă. Poți pune acest amestec într-un recipient cu pulverizator și să-l aplici pe subraț.

Vezi și: Substanțele care ne vin din alimentație provoacă endometrioză. Dr. Elvira Brătilă: Am găsit pelvis înghețat la paciente de 20 de ani. Boala este mai agresivă

Poți aplica o cantitate mică din acest amestec pe axile.

Un alt remediu este bicarbonatul de sodiu. Probabil ai mai auzit de acest truc și probabil ai auzit că bicarbonatul de sodiu este bun pentru multe lucruri. Ei bine, în cazul mirosului de la subraț, bicarbonatul de sodiu poate neutraliza acizii naturali ai pielii, ajutând astfel la reducerea mirosului neplăcut.

Poți amesteca o cantitate mică de bicarbonat de sodiu cu puțină apă pentru a forma o pastă semi-solidă. Aplică această pastă pe axile șilasă să se usuce, apoi clătește.

Oțetul de mere conține acizi care pot distruge eficient bacteriile. Poți dilua câteva picături de oțet de mere într-un pic de apă și să aplici amestecul pe axile cu ajutorul unui tampon de bumbac sau folosind un pulverizator.

Turmericul are proprietăți antibacteriene care pot elimina bacteriile ce provoacă mirosul neplăcut, ceea ce-l face un ingredient bun pentru a scăpa de miros. Poți prepara o pastă din pudră de turmeric și apă și să o aplici pe axile, lăsând să acționeze pentru câteva minute înainte de a clăti, potrivit PharmEasy.

Nu în ultimul rând, dacă te confrunți cu mirosul neplăcut al axilelor, trebuie renunțați sau să reduceți consumul anumitor alimente sau băuturi.

Ceea ce mâncați vă afectează mirosul corpului. Alimentele care au tendința de a vă face să transpirați mai mult, cum ar fi ardeii iuți sau alte alimente picante, ar putea duce la apariția mirosului corporal, iar aroma alimentelor precum ceapa sau usturoiul poate fi transmisă prin transpirație. Băuturile cu cofeină sau alcool vă pot face, de asemenea, să transpirați mai mult, potrivit WebMD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Diferența dintre RMN și CT: ce trebuie să știi despre fiecare

Crossuri externe

pixel