Minte brici la bătrânețe. Lucrul banal pe care ar fi bine să-l facă vârstnicii

Vârstnici
Vârstnicii care fac mișcare și stau mai puțin au o sănătate fizică și mentală mai bună decât cei care nu fac sport, susține un studiu.

Adulții mai în vârstă cu activitate fizică mai mare și timp de ședere mai scăzut au o sănătate fizică și mentală mai bună, potrivit unui nou studiu al Societății Americane a Cancerului (ACS). Concluzia centrală a studiului este că seniorii care fac mișcare de intensitate moderată până la intense și petrec mai puțin timp stând pe canapea se bucură de o sănătate fizică și mentală mai bună decât vârstnicii care nu fac mișcare.

Ghidurile de activitate fizică ale ACS recomandă adulților să facă 150-300 de minute de mișcare, de intensitate moderată sau 75-150 de minute de activitate de intensitate viguroasă pe parcursul săptămânii și să limiteze comportamentele sedentare cum ar fi statul pe canapea.

”Acest lucru este deosebit de relevant acum, deoarece mulți dintre noi, în special supraviețuitorii cancerului, pot rămâne acasă pentru a evita expunerea la COVID-19 și se pot simți puțin izolați sau în jos. O simplă plimbare sau altă activitate fizică de care vă bucurați poate fi bună pentru mintea și corpul tău”, susțin cercetătorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel