Ministrul Sănătății: nu vom utiliza certificatul verde la slujbele religioase

Lumânări  FOTO: Pixabay
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 3 decembrie, că nu se va cere certificatul verde la slujbele religioase.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 3 decembrie, că certificatul verde nu va fi utilizat la slujbele religioase, menţionând că toată lumea este de acord cu acest lucru. "Certificatul COVID rămâne de interes. Am discutat cu domnul dr. Tătaru să găsim o formulă care să poată fi acceptată în Parlament şi care să fie aplicată în momentul în care situaţia epidemiologică o impune", a afirmat Rafila, întrebat în legătură cu aplicarea certificatului verde.

El a spus că trebuie făcută o lege care să fie votată în Parlament, iar aplicarea prevederilor se produce atunci când sunt îndeplinite condiţiile de creştere a cazurilor. "Sunt câteva lucruri foarte clare. Toată lumea a fost de acord. Nu vom utiliza un astfel de document (certificatul verde - n.r.) în ceea ce priveşte slujbele religioase. Aici, părerea este unanimă. Dimpotrivă, avem nevoie de suportul Bisericii", a menţionat Alexandru Rafila.

O primă întâlnire dintre reprezentanţii Guvernului cu cei ai cultelor religioase a avut loc joi. "În afară de partea religioasă, rolul educativ al Bisericii în respectarea regulilor generale este extrem de important şi poate să contribuie la controlul pandemiei şi încercăm să utilizăm şi acest instrument", a adăugat Rafila. La întâlnirea de joi au participat premierul Nicolae Ciucă, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Vaccinarea anti-COVID reprezintă o soluţie, iar cea de-a doua, complementară, este comportamentul, a declarat prim-ministrul Ciucă după discuţii, precizând că s-a solicitat sprijinul reprezentanţilor cultelor pentru "a putea salva cât mai multe vieţi", arată Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel