Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, după decizia CCR privind masca: când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască

Alexandru Rafila. Foto: Print screen conferință
După ce CCR a făcut publică decizia privind masca, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, spune ca va purta mască când va fi ”la risc” să se îmbolnăvească. Afirmația a fost făcută după ce CRR a precizat că măsura obligativității purtării măștii de protecție în spațiul public a fost neconstituțională.

La câteva ore după ce CCR a declarat public că măsura obligativității purtării măștii în spații publice este neconstituțională, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat, la un post TV, că el va purta mască când consideră că va fi ”la risc” să se îmbolnăvească.

„Eu personal vă spun cum o să fac eu. Fiecare să facă cum crede după ce acest act normativ va fi abrogat. Deci, eu, atunci când sunt la risc să mă îmbolnăvesc, o să port mască, acolo unde e aglomerație. Nu are importanță dacă e sau nu un act normativ în vigoare. Fac lucrul acesta pentru că așa consider eu că este corect”, a precizat ministrul Alexandru Rafila, la Antena 3, potrivit Dc News.

Conform demnitarului, se așteaptă scăderea numărului de cazuri de la Terapie Intensivă pentru a putea fi date măsuri de relaxare

”Așteptăm să scadă numărul de cazuri la ATI și, atunci, sigur că o să putem să luăm măsuri de relaxare. (...) Când o să avem o scădere susținută în ATI, putem discuta despre ridicarea unor restricții”.

CITEȘTE și Bilanț COVID-19, 15 februarie. Peste 21.000 de cazuri. VEZI tabelul pe județe și INCIDENȚA

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 21.885 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 9.816 mai mult decât în ziua anterioară. 2.686 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.569 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Distribuția pe județe a acestor cazuri o regăsiți în tabelul de mai jos. 

Până astăzi, 61.880 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 14.02.2022 (10:00) – 15.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 204 decese (123 bărbați și 81 femei), dintre care 9 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomiţa, Iași, Ilfov, Maramureş, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui și Municipiul București”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel