Alimentația în sezonul rece poate fi...
Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională proiectul privind aprobarea protocoalelor terapeutice privind prescrierea medicamentelor aferente denumirilor comune internaționale prevăzute în Lista cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.
Astfel, se are în vedere introducerea de șapte noi protocoale terapeutice, în urma adăugării unor medicamente pe lista tratamentelor compensate. În plus urmează a se actualiza 17 protocoale existente, la recomandarea comisiilor de specialitate.
Vezi și: Fitochimicalele, substanțele chimice naturale care mențin sănătatea. Alimentele în care le găsim
Potrivit documentului, se vor introduce 7 noi protocoale terapeutice, pentru selexipag (medicament indicat terapeutic pentru hipertensiune arterială pulmonară), lanadelumab (angioedem ereditar), tolvaptan (hiponatremie secundară sindromului de secreție inadecvată de hormon antidiuretic), ketoconazol (sindromul Cushing), risdiplam (atrofie musculară spinală), combinații beclometazonă + formoterol + glicopironiu (boală pulmonară obstructivă cronică – BPOC, astm bronșic) și combinații formoterol + glicopironiu + budesonidă (BPOC).
Protocoalele terapeutice au fost analizate şi avizate de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).
Potrivit legislației, prescrierea, eliberarea şi decontarea medicamentelor în sistemul public de asigurări de sănătate se realizează şi în baza protocoalelor terapeutice aprobate prin ordin comun al Ministerului Sănătății și al CNAS.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...