Ministerul Sănătății: 3 dintre sportivii reîntorși din Africa de Sud au COVID
07 dec 2021, 14:06

Analize  FOTO: pexels.com
Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că trei dintre probele de control recoltate în ziua a opta de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru COVID.  

Autoritățile anunță că testele făcute în a opta zi de la revenirea din Africa de Sud a sportivilor din Maramureș atestă 3 cazuri pozitive de COVID.

”Trei dintre probele de control recoltate în ziua a 8a de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș de la cei 28 sportivi repatriați din Africa de Sud au fost pozitive pentru infectia cu SARS CoV-2. Cele 3 probe vor fi trimise pentru secvențierea tulpinii virusului la Institutul National de Cercetare "Cantacuzino". Sportivii lotului cu teste negative vor putea ieși din izolare în a 10-a zi de carantină”, se arată într-o informare.

Sportivii depistați pozitiv rămân, în continuare, în izolare. ”Starea lor de sănătate este bună, fiind asimptomatici. Toți sportivii sunt vaccinați anti-Covid 19”, se mai precizează în comunicat.

Luni, 6 decembrie, Ministerul Sănătății anunța că sportivul din Maramureș, care a fost repatriat săptămâna trecută din Africa de Sud și care este pozitiv COVID-19, are, cel mai probabil, varianta  OMICRON. Sportivul este vaccinat și nu are simptome. „În urma rezultatelor parțiale ale secvențierii tulpinii provenind de la sportivul din județul Maramureș, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (OMICRON) cu cele identificate la alți 2 pasageri din cursa din Africa de Sud. Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună. Precizăm ca persoană este vaccinată și nu manifestă simptome”, a anunțat Ministerul Sănătății, într-o informare. 

Reamintim că primele 2 cazuri cu varianta OMICRON a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate vineri, în România, de Ministerul Sănătății. 

„În această după-amiază, Institutul National de Sănătate Publică a primit rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul National de Cercetare Medico-Militară Cantacuzino București care confirmă prezența noii tulpini OMICRON la doi dintre pasagerii cursei din Africa de Sud care a aterizat la București în data de 30 noiembrie 2021. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice”, arăta comunicatul remis presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?