Ministerul Sănătății, precizări infecții nosocomiale la secția de arși de la Iași

Asa arată un pat pentru mari arși de la Secția de Arși a Spitalului Județean Sf Spiridon din Iași
Asa arată un pat pentru mari arși de la Secția de Arși a Spitalului Județean Sf Spiridon din Iași
  • Asa arată un pat pentru mari arși de la Secția de Arși a Spitalului Județean Sf Spiridon din Iași
Ministerul Sănătății a transmis câteva precizări legate de scandalul izbucnit după inaugurarea secției de arși de la Spitalul de Urgență Sfântul Spiridon din Iași.

„Referitor la secția clinică de chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă și arsuri din cadrul Spitalului Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași, Ministerul Sănătății precizează următoarele:

Având în vedere faptul că la inaugurarea secției de clinice din data de 16 octombrie 2019 au participat mai multe persoane care au vizitat secția fără echipamente corespunzătoare, a fost necesară dezinfecția ulterioară a spațiului.

După acest proces, în 18 și 19 octombrie au prelevate de către SPIAM din cadrul unității sanitare, prima serie de probe de sanitație și microfloră care au fost conforme.

Astăzi a mai fost prelevat al doilea set de probe, iar rezultatele vor fi gata la începutul săptămânii viitoare.

În ceea ce privește personalul angajat, unitatea de arși din cadrul secției clinice are asigurat normativul minim de personal de specialitate, dar pentru asigurarea unui act medical de calitate este necesară o suplimentare a acestuia. În prezent, există în derulare un proces de selecție a personalului de specialitate.

Mai mult, prin programul Băncii Mondiale și cu sprjinul ambasadei Franței și al centrelor de profil din Franța, la începutul anului 2019, 5 cadre medicale de la noul centru din Iași (medici de anestezie – terapie intensivă, chirurgi plasticieni, asistente medicale) au beneficiat de stagii de pregătire în domeniu în centre de mari arși din Franța. De asemenea, a fost agreat cu reprezentanții centrelor de specialitate din Franța ca ulterior operaționalizării acestui centru să beneficieze de expertiza acestora în lucru în cadrul centrului.

Ca urmare, secția clinică este funcțională în cazul apariției unor cazuri de pacienți cu arsuri grave", a transmis Biroul de presă al Ministerului Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel