Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea: Excesul va dispărea

mihaela bilic - FOTO: Freepik@EyeEM
Tututor ni s-a întâmplat să scăpăm mai multă sare în mâncare. Ei bine, putem drege acest lucru, iar dr. Mihaela Bilic ne explică ce trebuie să facem.

Mihaela Bilic, celebrul medic nutriționist, ne împărtășește un truc simplu pentru a corecta excesul de sare din mâncare. Dacă v-ați trezit vreodată cu această problemă, nu trebuie să vă faceți griji.

Mihaela Bilic, truc pentru a desăra mâncarea

Soluția este mai simplă decât credeți: adăugați un cartof crud în cratiță și lăsați-l să acționeze câteva minute. 

“Ați făcut o mâncare sau un sos în care ați scăpat din greșeală prea multă sare? Nu-i problemă, puneți un cartof crud în cratiță și lăsați-l câteva minute, excesul de sare va dispărea”,  a explicat dr. Mihaela Bilic, medic nutriționist, pe pagina sa de Facebook.

Așadar, data viitoare când simțiți că ați exagerat cu sarea în preparatele culinare, nu uitați de acest truc inteligent recomandat de un specialist în nutriție.

Vezi și: Lucrul esențial pe care trebuie să îl faci când afli că ai cancer. Dr. Crina Vereș: Oamenii vor să dea orice numai ca să fie salvați

Trucuri pentru a desăra mâncarea

Sare - FOTO: Freepik@keko64

Dacă din greșeală ai scăpat prea multă sare în mâncare, poți adăuga anumite ingrediente în preparat pentru a diminua gustul sărat. De exemplu, cartofii cruzi vor absorbi excesul de sare în timp ce fierb într-o supă sau tocăniță sărată. În timp ce adăugarea sării în alimente, chiar și în deserturi, poate fi crucială pentru a scoate în evidență gustul fiecărui element din preparat, prea multă sare va face dificilă detectarea altor arome de către papilele gustative.

Alimentele pot trece rapid de la perfect sărate la prea sărate. Iată câteva sfaturi pentru a preveni adăugarea excesivă de sare în mâncare în timp ce gătești:

Urmează instrucțiunile rețetei. Dacă o rețetă cere ingrediente cu conținut scăzut de sodiu, cum ar fi sosul de soia cu conținut scăzut de sodiu sau bulionul nesarat, asigură-te că folosești acele ingrediente specifice. În caz contrar, dacă folosești versiunile sărate și totuși adaugi cantitatea de sare cerută de rețetă, rezultatul final va fi prea sărat.

Folosește sarea potrivită. Sarea de masă, sarea de mare și sarea Kosher au fiecare niveluri diferite de salinitate. Dacă o rețetă cere un anumit tip de sare, ar trebui să folosești acea sare specifică sau să cercetezi cantitățile de conversie pentru a te asigura că preparatul final nu este prea sărat, potrvit Master Class.

Vezi și: Atacul de panică, impact major asupra inimii. Cât de grav este un astfel de episod

Cum să neutralizezi sarea din mâncare

Ai câteva opțiuni dacă mâncarea ta este prea sărată. Încearcă una dintre aceste metode pentru a corecta mâncarea prea sărată:

Adaugă un acid. Poți adăuga suc de lămâie, suc de lime sau oțet de mere în mâncarea sărată pentru a ajuta la neutralizarea gustului sărat. Un produs pe bază de roșii, cum ar fi sosul de roșii sau pasta de roșii, va funcționa și el deoarece roșiile sunt acide.

Adaugă condimente. La tocane, ciorbe, chili sau alte preparate similare, poți folosi condimente precum smântână, avocado, brânză ricotta și altele pentru a corecta mâncarea sărată. Cremozitatea din aceste condimente ajută la diluarea sării și la distribuirea acesteia mai uniform pe papila gustativă.

Adaugă produse lactate. Dacă va completa rețeta - de exemplu, o sos cremos - poți adăuga mai multă smântână grasă, lapte integral sau alt tip de produs lactat pentru a neutraliza gustul sărat dintr-un preparat. Produsele lactate conțin zahăr, care ajută la reducerea gustului de sare. Ele acoperă interiorul gurii, creând o barieră împotriva sării.

Adaugă cartofi cruzi. Una dintre cele mai comune metode de corectare a mâncării prea sărate este adăugarea de cartofi. Acest truc funcționează bine pentru supe, tocănițe și alte preparate similare. Adaugă pur și simplu un cartof tăiat cubulețe în preparat - pe măsură ce fierbe, cartoful va absorbi o parte din lichid, inclusiv sarea în exces.

Adaugă zahăr. Încearcă să incorporezi o părticică de zahăr (zahăr alb sau zahăr brun) sau un îndulcitor precum siropul de arțar pentru a contracara sărățimea. Combinația de dulce și sărat este o combinație clasică de arome datorită capacității zahărului de a echilibra gustul sărat în mâncare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel